Obavijesti

Sport

Komentari 2

Po novu pobjedu: Hrvatska nikako ne leži Švicarcima...

Po novu pobjedu: Hrvatska nikako ne leži Švicarcima...
1

Fizički dominantnija Golužina momčad ovdje se treba nametnuti od početka i revanširati se Švicarcima za -9 s prošlog SP-a, prije dvije godine u Argentini

VIDEO

Slavko Goluža nije bio u Argentini, nije gledao kako Švicarci trpaju Hrvatsku, razočaranu četvrtfinalnim porazom od Francuza. Završilo je 32-23 i ako ništa drugo velikom dijelu hrvatskih igrača bit će to dobar motiv za danas. Mada je činjenica da se igra za vrh tablice dovoljna sama po sebi.

Hrvatska je dobila sve tri utakmice, Švicarska je jučer izgubila od Njemačke i u ovoj skupini se stari odvijaju prema nekakvim očekivanjima. Hrvatska je protiv Alžira imala tek teži trening u kojem je Goluža koristio sve igrače, samo je Mirko Herceg igrao manje od 12 minuta, dok je Miličević zbog ozljede ramena ostao na tribinama. On bi mogao biti spreman za današnji bitni meč.

Ne treba se previše vraćati na Alžir, bitno je tek naglasiti 7/7 Ante Kaleba koji je malo proigrao nakon slabe prve utakmice. Još jednu dobru partiju odigrao je desni bek Šime Ivić (7/11), ovaj put i s najvećom minutažom (51:19). Ljevak Mario Vuglač dobio je 30 minuta na desnom krilu, pogodio 4 od 6 šuteva, što je bitno za samopouzdanje momka kojeg su ozljede u zadnjih 2-3 godine umalo uništile.

- U prvom smo poluvremenu odigrali maksimalno kako smo se i dogovorili, napravili plus od sedam razlike, pa smo u drugom dijelu odmarali glavne igrače. Alžirci su bili nezgodan protivnik, htjeli su nas iznenaditi 3-3 zonom, ali mi smo se brzo prilagodili i nismo im dali šansu za iznenađenje - izjavio je izbornik Slavko Goluža.

- Plasman u osminu finala već smo izborili, a sada idemo u posljednja dva kola pokušati izboriti što bolju poziciju. Prvo mjesto nije imperativ, ali dat ćemo sve od sebe da u daljnje natjecanje krenemo kao prvi u skupini.

Ključna stvar u današnjoj utakmici bit će zaustavljanje srednjaka koji igra i na lijevom beku, omalenog Kevina Juda. On je bio nezaustavljiv u Argentini, utrpao 10-ak golova i prolazio kroz obranu poput miša u najboljem švicarskom siru. Ova utakmica neće imati nikakve veze s onom jučer protiv Alžira koji forsira tu 3-3 obranu, a rijetko iz nje izvuče posebne benefite. Hrvatska je fizikalijama daleko ispred Švicaraca, koji nemaju visokog beka za prepucati zonu, koji bi to imali u ljevaku Raemyju, ali on nije ovdje i s ovakvom Švicarskom. Hrvatska je u prednosti odmah od starta. Ovaj susret se mora dobiti prvenstveno obranom, mada će Goluža to reći za svaki...

Švicarci su već jučer mogli vidjeti što ih čeka i danas. U Njemačkoj su imali rivala koji je fizički dominantniji, koji im neće puno toga pokloniti, koji igra čvrstu obranu s puno dobrih šutera. Tako je lijevi bek Julius Kühn imao 8/13, a slično će prijetiti Mandalinić. Srednjak Simon Ernst 4/5, slično će biti od Kaleba. A njemački golmani samo su nadovezali na obranu, što će biti isto i s Hrvatskom i Filipom Ivićem.

Kevin Jud i Sergio Muggli, ključni švicarski bekovi, zadržani su na 7/15, još jedan bek Luca Sprengler imao je 3/10, desni Pascal Vernier 2/6, što će samo predočiti koliko su švicarski bekovi imali težak dan u uredu. Pokušavali su i sa 7 igrača u polju, a ključni period se dogodio kada je u 49. minuti njemački golman Felix Storbek obranio Vernieru šut na 21-19. Njemačke je otišla na 27:21 i završila priču.

I nije to slučajno jer ako računamo pripremne oglede Švicarci su izgubili sve četiri međusobne protiv Njemačke.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba