Obavijesti

Sport

Komentari 6

Počela je SEHA liga: Goluža u zadnjoj sekundi skinuo Meškov

Počela je SEHA liga: Goluža u zadnjoj sekundi skinuo Meškov
1

Ma, ludnica je nastala u dvorani kad smo zabili sekundu, dvije prije kraja. Ni sam ne znam kako jer u zadnjoj minuti napad je imao Meškov, ali uspjeli smo se nekako obraniti, rekao je Slavko Goluža

VIDEO

Prvu utakmicu nove rukometne SEHA lige odigrali su slovački Tatran Prešov, koji vodi bivši hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža, i bjeloruski Meškov Brest, jedan od favorita prvenstva. U odnosu na prošlu sezonu Bjeloruse je pojačao sjajni ruski reprezentativac Igropulo, no ni to im nije pomoglo. Slovaci su i bez najboljeg ozlijeđenog igrača Rabeka pobijedili 24-23. 

- Ma, ludnica je nastala u dvorani kad smo zabili sekundu, dvije prije kraja. Ni sam ne znam kako jer u zadnjoj minuti napad je imao Meškov, ali uspjeli smo se nekako obraniti, povući polukontru u kojoj nam je zamalo ispala lopta. Kad smo zabili taj gol, nastalo je oduševljenje u dvorani. Prešov je pravi rukometni grad, više od 2000 ljudi bilo je na utakmici - rekao je Goluža.

Start u sezonu mu je odličan, skupa s još četvoricom Hrvata u momčadi neki dan su osvojili i češko-slovački kup, a sad su pobjedom krenuli u regionalno prvenstvo gdje su prošle sezone završili očajni - predzadnji.

Zbog toga je i doveden Goluža, jer ovakve utakmice Tatran je lani gubio po pet, šest razlike. 

- Iza ovog rezultata je ogroman trud i znoj mojih igrača na pripremama. No najvažnije tek dolazi, za vikend igramo kvalifikacije za Ligu prvaka, na domaćem parketu, i to su za nas ključne utakmice sezone. Najprije nam je suparnik austrijski Alpla HC Hard, a potom igramo s boljim iz ogleda portugalskog Sportinga i finskog Riihimäena  - rekao je bivši hrvatski izbornik.

Portugalci i Finci, to zvuči jednostavno kad je rukomet u pitanju, ali Goluža ih je dobro proučio i kaže da baš i nije tako.

- Pa taj Sporting, recimo, ima odličnu momčad. Tamo su bivši španjolski reprezentativac Ruesga i Crnogorac Božović - rekao je Slavko Goluža.

Zagreb na startu SEHA lige igra kod kuće protiv Nexea u petak u 20.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...