Obavijesti

Sport

Komentari 18

Očajno suđenje u 2. ligi: Gorica i Primorac žale se na suđenje...

Očajno suđenje u 2. ligi: Gorica i Primorac žale se na suđenje...
2

Sedam momčadi ispada iz Druge lige, u opasnosti je najmanje desetak momčadi, a suđenje nije na razini natjecanja. U ovom kolu suci su oštetili Goricu, ali i Primorac

VIDEO

Ovoga tjedna krenuo je drugi dio sezone u Drugoj HNL u kojoj će se nesuđeni prvoligaš Gorica boriti za grčeviti ostanak u natjecanju jer se liga smanjuje na 12 momčadi što znači da njih čak sedam ispada.

Prva ovogodišnja utakmica bila je ujedno i derbi borbe za ostanak, a domaćinima je igrala samo pobjeda protiv Primorca 1929. Goričani su uspješno svladali prvu prepreku pobijedivši Stobrečane 2-0 golovima Jankulice u 25. i Abramovića u 34. minuti.

No utakmicu je obilježilo kontroverzno suđenje glavnog suca Marna Horvata koji je u jednoj spornoj situaciji oštetio Goricu. Nered na travnjaku krenuo je u 45. minuti kad je Jančetić htio ukrasti vrijeme zadržavajući loptu, nakon čega ga je protivnik srušio.

U općem naguravanju domaći igrač Galić nasjeo je na provokaciju protivnika. Lagano ga je dodirnuo rukom, nema ni govora o tome da ga je udario, a nogometaš Primorca pao je kao pokošen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glavni sudac je nasjeo i olako izvadio crveni karton poslavši Galića u svlačionicu već na samom kraju prvog poluvremena.

Gorica se u 66. minuti ponovo okomila na suca traživši penal nakon što je u kontranapadu Abramovića srušio golman Primorca. Sudac je samo odmahnuo rukom, a domaćini su unatoč igraču manje uspjeli sačuvati prednost do kraja utakmice. 

Nije ovo prvi put da se nesuđeni prvoligaš iz Gorice žali na suđenje, u Šibeniku su im u prvom dijelu prvenstva sudili nevjerojatan penal, a na snimci je kasnije ustanovljeno da uopće nije postojao. Nakon 16 kola Gorica je na 12. mjestu s bodom zaostatka za 11-plasiranim Pomorcem.

I Primorac se žali: Naš je golman dobio potres mozga

Ako se netko treba buniti na suđenje, onda smo to mi. Prvi gol smo primili nakon što je protivnički igrač Abramovič nogom u glavu udario našeg golmana Dantea Stipicu koji je dobio potres mozga i uopće nije bio svjestan gdje se nalazi. Nakon pet, šest minuta primio je i drugi gol, a da uopće nije reagirao. Kad je ušao u svlačionicu počeo se skidati kao da je utakmica završila i tad smo primijetili da s njim nešto nije u redu, rekao je trener Primorca Joško Španjić i dodao: 

- Stipica je zadržan na promatranju u bolnici u Zagrebu nakon čega je Hitnom prevezen u Split. Uopće se ne sjeća da je igrao utakmicu. Sudac je griješio i na jednoj i na drugoj strani, mi smo izgubili i nismo se žalili. Ne znam otkud Gorici da su oštećeni kad su pobijedili 2-0, a posebno sam iznenađen nekulturnim ponašanjem njihovog trenera Samira Toplaka koji je vrijeđao moje igrače.

- Gospodin Cvetko i ostali iz vodstva Gorice stvarno su nas lijepo primili i ne znam što je Toplaku trebalo da se tako ponaša - dodao je trener Primorca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj