Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Počeo sam plakati kad sam doznao, htio sam svima reći'

'Počeo sam plakati kad sam doznao, htio sam svima reći'
1

Ja sam isti, ali mene svi gledaju drugačije. Moje ponašanje prije nego što sam dobio Zlatnu loptu dovelo me do te nagrade, zato nisam drugačiji danas nego prije što sam je osvojio, rekao je Modrić u Parizu...

VIDEO

Prije godinu dana Hrvatska je doživjela povijesan trenutak. Luka Modrić postao je prvi Hrvat koji je osvojio Zlatnu loptu i to u kakvoj konkurenciji. U leđa su mu gledale mnoge svjetske zvijezde poput Lea Messija, Antoinea Griezmanna, Kyliana Mbappéa, Cristiana Ronalda. 

Pokretanje videa...

Luka Modrić, promocija autobiografije 03:37

Nakon godinu dana, hrvatski kapetan se opet pojavio Parizu, ali ovaj put ne kao kandidat, nego ju je predao svome nasljedniku Leu Messiju.

Modrić se pojavio da bini Theatre du Chatelet i opisao kako se osjećao kada je prošle godine dobio najveće individualno postignuće u nogometu.

La Liga Santander - Real Madrid v Real Sociedad

- Ja sam isti, ali mene svi gledaju drugačije. Moje ponašanje prije nego što sam dobio Zlatnu loptu dovelo me do te nagrade, zato nisam drugačiji danas nego prije što sam je osvojio. Ja nisam morao mijenjati ništa. Poseban je to osjećaj, najveća nagrada koju možeš dobiti, drugi te gledaju drugačije, procjenjuju te drugačije, a ja jednostavno ništa nisam mijenjao - rekao je Luka.

Godina 2018. će ostati zauvijek u njegovom pamćenju. Osvojio je Ligu prvaka, dobio je nagradu za najbolje europskog igrača, najboljeg veznog nogometaša, najboljeg igrača SP-a, nagradu The Best i u konačnici Ballon d'OR. Koliko je bio moćan te godine, govori podatak da je prekinuo desetogodišnju dominaciju Messija i Ronalda koji su godinama samo dodavali jedan drugome Zlatnu loptu.

- Dominirali su deset godina, ali ja sam ponosan što sam dobio nagradu i što su ljudi koji su glasali prepoznali mene, drugi tip igrača, a ne samo napadače koji zabijaju - rekao je Luka pa dodao:

- To je baš nemoguće zaboraviti. Kada sam vidio poziv urednika France Footballa, nisam odmah odgovorio, nazvao sam ženu i pitao što da radim, urednik mi je rekao da će me zvati ako dobijem... Ipak nisam bio siguran što se događa, ali kada sam doznao, bio je to nevjerojatan osjećaj, počeo sam plakati i neću to nikada zaboraviti. Bilo je teško čuvati tajnu do dodjele, znali su obitelj i prijatelji zbog organizacije putovanja. Morao sam šutjeti, a htio sam to reći cijelom svijetu - rekao je Modrić.

Ta sezona je bila jako iscrpljujuća za njega što je na kraju i utjecalo na njegove partije u prošloj sezoni, ali Luka ove godine pokazuje kolika je klasa i polako vraća onaj stari nogometni sjaj što smo i gledali prethodnih godina. Predao je Zlatnu loptu, ali on će i dalje ostati zapisan u povijest kao fantastični nogometaš koji je prekinuo dominaciju nevjerojatnih nogometaša i pokazao svijetu svoju klasu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba