Obavijesti

Sport

Komentari 1

Počinje ESI: Ovo je pravi sport, tu nema skandala ni milijuna...

Počinje ESI: Ovo je pravi sport, tu nema skandala ni milijuna...
1

Europske sveučilišne igre održavat će se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja. Ceremonija otvaranja na rasporedu je 13. srpnja s početkom u 21 sat. Organizatori su za otvaranje najavili odličan program i zabavu

VIDEO

Zrinko Čustonja predsjednik ESI-a 2016., Krešimir Dolenčić redatelj ceremonije otvaranja, te Dubravko Šimenc i Stela Prislan-Fujs jutros su na press konferenciji najavili početak Europskih sveučilišnih igara.

Natjecanja će se održavati na 33 borilišta u Zagrebu i šest u Rijeci, a na igrama će sudjelovati preko 5000 studenata sportaša iz svih dijelova Europe. Press konferenciju započeo je predsjednik ESI-a Zrinko Čustonja.

- Mi smo spremni, natjecanja mogu početi. Igre će započeti 12. srpnja kad kreću natjecanja u šest sportova, dok je ceremonija otvaranja na programu 13. srpnja s početkom u 21 sat - započeo je svoje izlaganje Čustonja.

- Ceremonija otvaranja ogroman je društveno-kulturno-politički događaj kojem će nazočiti uglednici iz svih dijelova svijeta. Dolazak su najavili premijer Orešković, svi rektori hrvatskih sveučilišta, ali i preko 50 rektora sveučilišta u Europi - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Karte za natjecanja dijele se na zagrebačkim bazenima, a u slučaju da nešto karata ostane biti će dostupne na ulazu stadiona Mladosti gdje će se održati i ceremonija otvaranja. Igre će ponuditi po nešto za svakoga, gledatelje očekuje preko 200.000 minuta sportskih natjecanja, a Hrvatsku će predstavljati 800 sportaša za koje je Borovo osigurao posebno dizajnirane tenisice.

- Sportaši su najbolji promotori svoje države, tako da je dogovor ove cijele suradnje bio završen u jednu minutu - pohvalio je Dubravko Šimenc organizatore.

Iz Hrvatske pošte su posebno za ove igre izradili markice sa sportskim motivima, kao što je bio običaj kod svih većih europskih natjecanja. Sigurni su iz Hrvatske pošte kako će serija markica "Sport u Hrvatskoj" oduševiti sve filantrope.

Ceremoniju otvaranja predstavio je naš proslavljeni kazališni redatelj Krešimir Dolenčić, koji je redatelj ceremonije

- Ja sam i 1987. sudjelovao kao asistent na otvaranja Univerzijade, tako da mi je ovo velika čast. Na ceremoniju otvaranja dolaze predstavnici ukupno 411 sveučilišta, ovo je velika stvar za Zagreb, možda i najljepša ovogodišnja sportska priredba u Europi - ponosno je krenuo u izlaganje Dolenčić koji se osvrnuo i na onu najljepšu stranu ovakvih natjecanja.

- Ovdje neće biti skandala, neće biti ni spektakla, neće se okrenuti ni milijuni eura, ali to je zapravo sport - dodao je.

Dolenčić je obećao zabavan program, na kojem sportaši neće biti samo promatrači nego i sudionici.

- Nastupit će odličan zbor sačinjen od 50 ljudi s 15 različitih sveučilišta. Svemirci će uvoditi sportaše na stadion Mladosti, a tamo će ih dočekati lampe, ples, ali i veliki videozid na kojem će se prikazivati poruke s društevenih mreža.

Dolenčić se pohvalio i sa svojim predviđanjima oko vremena

- Prije šest mjeseci rekao sam da neće padati kiša, tako da me ne pitajte za vrijeme - našalio se za kraj Dolenčić.

Organizator igara Zrinko Čustonja najavio je i paljenje svjetla u plameniku u kojem Dražen Petrović zapalio plamen prije otvaranja Univerzijade. Paljenje plamena održat će se 11. srpnja ispred Draženovog muzeja.

CIjelo vrijeme s novinarima i domaćinima se družila i maskota Igara Hrki, koja je zajedno s organizatorima pročitala prigodnu poruku, da bi Šimenc svima poželio sreću i završio s prigodnim motom

- Neka igre traju zauvijek!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida