Obavijesti

Sport

Komentari 78

Podno Velebita rodna je kuća najboljeg nogometaša svijeta

Podno Velebita rodna je kuća najboljeg nogometaša svijeta
9

U vrijeme najvećih uspjeha Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kuća u kojoj je odrastao danas najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić postala je prava turistička atrakcija

VIDEO

Prvih pet godina života Luka Modrić proveo je u malom zaseoku Modrići kraj Obrovca, u podvelebitskom kraju. Narod kaže da su jedini koji tamo mogu živjeti poskoci i - Modrići. Ime je dobio po djedu Luki koji je po zanimanju bio cestar, a Realova 'desetka' često ga ističa kao veliki životni uzor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

Luka, danas najbolji nogometaš svijeta, je imao težak život tijekom Domovinskog rata, a svoje dječačke dane provodio je u prognanstvu po hotelima u zadarskom zaleđu. Kako je i sam rekao, nikada neće zaboraviti odakle je došao, a svojim govorom na hrvatskom jeziku sinoć u Londonu to je jasno i pokazao cijelom svijetu, ali i rasplakao velikog Zvonu Bobana.

Luka Modric

Koliko je ponosan na svoje korijene pokazao je i 2013. kad je  u svoje rodno selo poslao ulaznice za utakmicu sa Srbijom u Maksimiru. Na toj utakmici bilo je gotovo cijelo Lukino selo uglavnom zahvaljujući današnjem kapetanu reprezentacije.

Ispred kuće Modrićevih u Zatonu Obrovačkom: Ponosni smo na našeg Luku Reporterka: Mare Knežević

Posted by 24sata on Tuesday, September 25, 2018

Djeda ubili četnici, Luka živio po hotelima

Njegova djeda Luku ubile su četničke paravojne snaga, a njegov otac Stipe odmah je poslao obitelj u Zadar kako bi bili sigurniji. Tamo ga je čekao život po hotelima, no taj način života donio mu je nešto što će ga obilježiti za cijeli život - nogomet.

Luka se sa sedam godina zaljubio u nogomet kada je počeo trenirati za Zadar, a to je bila ljubav na prvi pogled. Modrić se nije odvajao od lopte i nije prestajao razmišljati o glavnoj sporednoj stvari na svijetu. Šutao je tako Luka svaki dan loptu po oronulim igralištima u mislima imajući svoje idole Zvonimira Bobana, a kasnije i Francesca Tottija zbog kojih se zaljubio u nogomet. 

- Tata me je sa sedam godina upisao u osnovnu školu i u nogometni klub Zadar. Otkad znam za sebe igrao sam se s loptom. Kada gledam slike iz obiteljskog albuma, vidim da mi je lopta uvijek bila u rukama - prisjećao se glavni kotačić moćnog Reala i Hrvatske. 

Iz tog vremena kruži i anegdota da je Luka kao klinac razbio više prozora loptom nego srpske snage u svojim napadima.

Turisti se slikaju kraj razrušene kamene kuće

Luka je odavno planetarna nogometna zvijezda, no ovo ljeto njegova je popularnost otišla do neslućenih visina. Da, nemali je broj svjetskih nogometnih stručnjaka koji Luku već nekoliko sezona smatraju najboljim svjetskim veznjakom, s Realom je osvojio sve što se može, no za dodatni korak trebao mu je uspjeh s reprezentacijom. A on je stigao ovog ljeta.

Man poses in front of Luka Modric

Srebro i fantastične igre u Rusiji potaknule su i brojne turiste da posjete i fotografiraju se kraj razrušene Lukine kuće podno Velebita. Na pragu napuštene kamene kuće ostavljali su tako šalove i cvijeće, a nekima će zasigurno poslužiti i kao vječna inspiracija da nikada ne odustanu od svojih snova ma kako se oni činili nedostižnima.

Luka Modric

VIDI OVO! 10 stvari koje morate znati o Luki Modriću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače