Obavijesti

Sport

Komentari 9

Poginuli za volanom: Nesuđeni 'modri', legenda Rijeke, Dražen

Poginuli za volanom: Nesuđeni 'modri', legenda Rijeke, Dražen
1

Jose Antonio Reyes samo je jedan u nizu poznatih sportaša koji su prerano otišli u prometnim nesrećama. Odlučili smo prisjetiti se još nekih tragedija koje su potresle svijet sporta

VIDEO

Španjolska još oplakuje svog bivšeg reprezentativca Josea Antonija Reyesa koji je u 35. godini tragično poginuo u automobilskoj nesreći. Izgubio je kontrolu nad svojim automobilom zbog velike brzine kojom je vozio i pucanja jednog kotača, pisalo je u službenom zapisniku nesreće, a istraga je i službeno zaključena.

Nogometaš je stradao na 17. kilometru autoceste A-376 između Seville i Utrere. Njegov Mercedes Brabus S550 je pri brzini od 237 kilometara na sat sletio s ceste, udario u nekoliko blokova koji su se nalazili s desne strane, nakon čega se prevrnuo nekoliko puta. Automobil, koji ima 380 konjskih snaga se potom zapalio.

Pokretanje videa...

00:57

Istražitelji nesreće sumnjaju da je do puknuća došlo jer nije bilo dovoljno tlaka u gumama. Reyes navodno automobil nije koristio nekoliko mjeseci. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije Reyes jedini velikan koji je prerano napustio sport. Odlučili smo se prisjetiti nekoliko sportaša koji su također poginuli u prometnim nesrećama.

Dražen Petrović

(22. listopada 1964. - 7. lipnja 1993.)

U naponu snage Draženov životni put prekinula je stravična prometna nesreća 7. lipnja 1993. godine. Za upravljačem automobila  bila je njegova djevojka, a u automobilu i njezina majka.

U tragičnom sudaru s kamionom u njemačkom Denkendorfu poginuo je samo Dražen. Da nije bilo te tragične nesreće Dražen bi danas bio u 55. godini. Ovako, s njim je, sada je to već sasvim jasno, praktički nestala i hrvatska košarka. 

Danijel Popović

(6. ožujka 1982. - 23. listopada 2002.)

Pop je bio Osijekov supertalent. Rođeni Vukovarac iz srpske obitelji iz Dalja bio je omiljen u hrvatskim reprezentativnim selekcijama, a nadjenuli su mu nadimak Tuđman. Popovića su još kao klinca zapazili skauti francuske Bastije koji su ga doveli u svoje redove, a Pop je tada figurirao kao ponajveći hrvatski talent. Ipak, nije se u Francuskoj snašao pa se vratio u domovinu gdje je zaigrao za Vukovar u kojem je opet krenuo neumoljivo trpati mreže.

Posljednji nastup za Osijek imao je 19. listopada 2002. godine kada je u utakmici protiv Cibalije postigao pobjednički pogodak i riješio derbi. Četiri dana nakon te utakmice, u srijedu 23. listopada vozeći se iz Vukovara kući prema Dalju sletio je s ceste i udario u rasvjetni stup koji je pao na automobil na mjestu usmrtivši Danijela. Vozio je Popović neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita.

Josef Šural 

(30. svibnja 1990. - 29. travnja 2019.)

Češki je reprezentativac u 29. godini preminuo nakon što se sa šest suigrača iz Alanyaspora vraćao s utakmice u Kayseriju. Sa Šuralom su putovali Papiss Cisse, Djalma Campos, Baiano, Welinton, Isaac Sackey i Steven Caulker. Svi su lakše ozlijeđeni.

Josef i suigrači unajmili su minibus kako bi se što prije vratili s gostovanja kod Kayserispora. Naime, ostatak momčadi i stožer putovali su avionom u ponedjeljak.

Marek Krejči 

(20 prosinca 1980. - 26. svibnja 2007.)

Slovački reprezentativac preminuo je u naponu snage. Imao je samo 26 godina kada je stradao u stravičnoj prometnoj nesreći u Maitenbethu.

Sa svojim Audijem S3 sletio je sa ceste, prevrnuo se na krov i udario u drvo te na mjesto poginuo. Iza sebe je ostavio 10-godišnju kćer, a njegov Wacker Burghausen umirovio je njegov broj 11.

Silvester Sabolčki

(12. prosinca 1979. - 30. svibnja 2003.)

Uf, kakvu je karijeru mogao i trebao imati ovaj vrsni bočni igrač. Silvester Sabolčki imao je svijet pred sobom, s 23 godine napustio je redove svog matičnog Varteksa te je potpisao za Dinamo za koji nikada nije zaigrao. Jednog jutra vozio se svojim Audijem A3 prevelikom brzinom te se zabio u rasvjetni stup koji se raspao od siline udarca. Nažalost, Sabolčki je poginuo.

Skupio je tih dana i dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Debitirao je protiv Grčke u svom Varaždinu ušavši umjesto Roberta Jarnija. S njim u autu bili su i Krunoslav Sabolić iz Slavena te Kristijan Kitner koji su od udarca izletjeli iz vozila te također poginuli.

Goran Brajković

(18. srpnja 1978. - 28. lipnja 2015.)

Iza Brajkovića je bila izvrsna karijera. S 35 godina na leđima igrao je za trećeligaša Opatiju u smiraju karijere, a iza sebe je imao više od 100 nastupa za Rijeku te dva nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Brajković je upravljao motociklom riječkih registarskih oznaka. Kretao se varljenskom cestom, a došavši do znaka STOP nije se zaustavio. U njega je tada udario Golf i srušio ga na kolnik. Brajković je na mjestu preminuo.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu