Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedvaj smo ih dobili! SuperTin srušio Španjolsku u nadoknadi

None Foto: ANTONIO BRONIC 26

Hrvatska je na rasprodanom Maksimiru pobijedila Španjolsku 3-2 u nevjerojatnoj utakmici u kojoj su se gosti dvaput vraćali, a naš junak bio neočekivani lijevi bek Tin Jedvaj, pogodivši za pobjedu u 93. minuti

Hrvatska je pobijedila Španjolsku u Ligi nacija 3-2 u nevjerojatnoj utakmici! Kramarić je pogodio za 1-0 u 54. minuti, Španjolci su se vratili preko Ceballosa samo dvije minute kasnije. Jedvaj je pogodio za 2-1 u 69. da bi Španjolci izjednačili u 78. minuti golom Ramosa iz penala. Hrvatskoj je pobjedu donio Tin Jedvaj u trećoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 3-2.

Zaboravite Elche, zaboravite prazne stadione i muke s navijačima. U Maksimiru smo gledali ono što sanjamo godinama. Veličanstveni dekor na tribinama i veličanstvenu Hrvatsku na terenu. Bravo, Vatreni.

Ante Rebić u 73. minuti išao je sam na De Geu. Šah-mat pozicija. Da je zabio, Španjolci se sigurno ne bi vratili.

Nažalost, Ante je promašio. Sljedeću minutu Zlatko Dalić ga je izvadio, a 33.000 ljudi ustalo je i zapljeskalo. Bez obzira na promašaj. Taj trenutak najbolje očarava kako je bilo sinoć u Maksimiru.

Vodili smo dvaput, Kramarić i Jedvaj dizali su publiku na noge, Dalić je, baš kao u Rusiji, čvrsto stiskao šake. Ma sve je podsjećalo kao na Svjetskom prvenstvu kad je Hrvatska djelovala moćno kao nikad prije. I baš zato smo znali da ćemo zabiti, da smo opet u ‘vremenskoj kapsuli’ u kojoj se igra dok Hrvatska ne zabije, koja vozi tamo gdje naši protivnici završavaju na koljenima. 

Tin Jedvaj nikad prije zabio, baš kao ni Lillian Thuram koji je prva dva gola zabio baš Hrvatskoj. No, Hrvatska je pokazala da Vatreno srce nije prestalo kucati. Onako kako je nekad kucalo u grudima Mandžukića, Ćorluke i Subašića, danas kuca u Brekalu, Vlašiću, Jedvaju... I to je najveća pobjeda.

Makar, dobra je i ova protiv ‘furije’.

Uh, Jedvaj...

Komentari (413)
  • OVO SU VICEPRVACI SVIJETA!!!!

    15. 11. 2018,   22:38
  • Uh, kako se ori "U boj! U boj! Za narod svoj!"

    15. 11. 2018,   21:06
  • Bravo komsije zasluzili ste pobedu svaka cast!

    15. 11. 2018,   22:36