Obavijesti

Sport

Komentari 35

Bjelica: Na 2-0 sam išao čuvati rezultat da ne bude katastrofa

Bjelica: Na 2-0 sam išao čuvati rezultat da ne bude katastrofa
1

Vidio sam da utakmica ide u smjeru 3-0, a ne prema 2-1, pa sam odlučio da je važno sačuvati da ostanemo međusobno bolji od Atalante, kako njima bod u zadnjem kolu ne bi bio dovoljan. A protiv Cityja ćemo riskantno

VIDEO

Nenad Bjelica najavljivao je kako će Dinamo u Milanu ići na pobjedu protiv Atalante, no talijanska "božica" bila je ta koja je na kraju slavila pred 26496 gledatelja. Nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi protiv Atalante, ali trener Dinama na press-konferenciji poslije utakmice nije odavao dojam razočaranog čovjeka. Dapače, njegova je momčad i dalje u igri za europsko proljeće u Ligi prvaka i Europskoj ligi...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

- Mi smo se danas suprotstavili ekipi koja je bila bolja od nas, oni su bili danas bolji, neke šanse kod 1-0 nismo iskoristili, tada smo mogli prelomiti utakmicu. Apsolutno zaslužena pobjeda Atalante, riskirali su, dobili, ali sve je još otvoreno - rekao je nakon susreta Nenad Bjelica kojemu mnogi spočitavaju da je ovo najlošija partija 'modrih' pod njegovim mentorstvom, ali Bjelica nije ljut. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oni su u današnjoj utakmici mogli i morali riskirati sve. Tako je lakše igrati utakmicu - smatra Bjelica.

- Da nam je netko na početku, prije grupne faze ponudio da budemo 2. ili 3. sigurno bismo svi to potpisali, tako da idemo mirno u zadnje kolo. Možemo sve riskirati, nemamo što za izgubiti. Bit ćemo mi u poziciji u kojoj je bila Atalanta danas - rekao je. 

Champions League - Group C - Atalanta v Dinamo Zagreb

- Početak me podsjetio na utakmicu sa Cityjem, izgledali smo impresionirano. Radili smo neke komplicirane stvari, nismo bili sigurni na nogama. Mi smo naše igrače htjeli opustiti, da uživaju i daju maksimum u ovom ambijentu, ali nismo jednostavne stvari radili perfektno. Previše smo komplicirali, dozvolili se domaćinu da se podigne i bolje uđe u utakmicu. Ma napravili smo previše grešaka koje ne smijemo ponavljati - kaže Bjelica.

- Mogli smo biti bolji u svemu, svakom segmentu, pobjedi, napadu, previše smo igrali u malom prostoru, izgubili 3-4 lopte, onda smo dali njima lopte na našoj polovici, nismo igrali brzo i jednostavno, a kad igrate s tako teškim protivnikom, onda je teško - priznao je Dinamov strateg, bez velike razočaranosti i ljutnje.

Ipak, i Dinamo je imao prilika, pogotovo onu gredu Oršića...

- Imali smo mi poslije njihovog vodstva neke situacije, pa i tu gredu kojom smo se mogli vratiti u igru, no kod 2-0 je sve bilo gotovo. I utakmica je išla u krivom smjeru po nas, više u pravcu 3-0 za Atalantu, nego prema 2-1. Onda smo se odlučili na zatvaranje igre kako ne bi doživjeli još veću katastrofu, pa dopustili Atalanti da im je i bod u zadnjoj utakmici dovoljan za 3. mjesto u skupini.

Milano: Atalanta protiv GNK Dinamo u 5. kolu UEFA Lige prvaka

Ostaje još jedna utakmica, borba za osminu je još uvijek realna, a osobito za proljeće u Europskoj ligi.

- Oni su danas bili puno bliže, puno bolji kao mi u Zagrebu. Treba im čestitati, naučiti nešto i biti bolji - govori Bjelica, a razmišljajući o dolasku Cityja u Zagreb, nema straha zbog izostanka Theophila i Perića zbog kartona.

- Imamo još dva tjedna do tada, bit će vremena za razmišljanje. Nemamo izbora, idemo na pobjedu, a do tada će se isprofilirati igrači i naći ćemo neka dobra rješenja za stopere.

Je li Dinamo svoje šanse za prolaskom u Ligi prvaka izgubio u posljednjoj domaćoj utakmici protiv Šahtara?

- Mislim da smo u dvije utakmice protiv Šahtara izgubili četiri boda, situacija je mogla biti drugačija, ali to je nogomet, moramo prihvatiti ovo stanje. Nas sada čeka utakmica s Man. Cityjem, ali smo i protiv Atalante i protiv Šahtara pokazali da se možemo nositi s velikim momčadima. U Zagrebu će biti pun stadion, svi ćeo dati sve od sebe i biti motivirani, a nama odgovara samo pobjeda. Vjerujemo u nju i zaigrat ćemo riskantno - završio je Bjelica.

"Modri" zadnje kolo grupne faze igraju protiv Manchester Cityja 11. prosinca na Maksimiru, a i dalje imaju šanse i za drugo mjesto te osminu finala Lige prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...