Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pogledajte fotografije: Robert Prosinečki je izašao iz bolnice

None Foto: avaz.ba

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki pušten je iz bolnice u Sarajevu na kućno liječenje. Prvi je put operiran 23. studenog, a drugi put 1. prosinca, a od tada se nalazio na Odjelu intenzivne njege

Veliki 'Žuti' napustio je Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu, javlja bh. portal Avaz.ba koji je objavio i fotografije.

Foto: ADMIR KUBUROVIC

Podsjetimo, Prosinečki se krajem studenog nakon povratka iz Španjolske loše osjećao, a sve je završilo hospitalizacijom. Liječnici su utvrdili kako izbornik BiH ima problema sa slijepim crijevom. Prilikom operacije, liječnici su došli do zaključka kako se ne radi o problemima sa slijepim, već sa tankim crijevom, a operacija je trajala četiri sata.

Odveli su ga na odjel intenzivne njege i tamo je trebao biti sedam dana. Stanje mu se poboljšavalo i izgledalo je kao da će 'Žuti' ubrzo ići kući. Bio je i prvi put otpušten s odjela intenzivne njege, ali onda je uslijedio novi šok. 

Rana mu je sporo zarastala pa je opet morao pod nož i opet je vraćen na 'Intenzivu'. Ta je operacija bila samo rutinska, a Prosinečki se nakon nje oporavio i pušten je na kućno liječenje.

POGLEDAJTE GALERIJU

None Foto: ADMIR KUBUROVIC 13

Ranije imao problema sa želučanom bakterijom

Ovo nije prvi put da je legendarni Vatreni završio u bolnici.

Naime, u lipnju 2009. odmarao se s obitelji na Krku, ručao, no u jednom trenutku osjetio je vrtoglavicu, problijedio, te su najbliži pozvali Hitnu pomoć...

- Jako sam se uplašio. Odmah smo zvali Hitnu pomoć, koja me odvezla u liječničku ustanovu na Krku - ispričao je tada Prosinečki.

Nakon što mu je pružena prva pomoć, Robi se osjećao bolje, a već sljedećeg dana krenuo je u KBC Rebro na detaljne pretrage.

- Nisam se dobro osjećao, pa sam potražio pomoć kod prof. dr. sc. Josipa Paladina. Odlučio sam se za temeljite preglede.

Strahovalo se tada da legendarni Žuti ima problema sa srcem i da je na naplatu došla njegov strastveni porok pušenje, ali na kraju se ispostavilo da je za njegove muke kriva bila želučana bakterija koja je uzrokovala probleme i s centrom za ravnotežu.

Dvije godine poslije, također u lipnju, Prosinečki je sa Crvenom Zvezdom bio na pripremama u Zlatiboru kad mu je pozlilo. Odmah je prekinuo trening te je primljen kod liječnika. 

-  U pitanju je bio manji pad imuniteta. Pao mi je šećer, pojeo sam slatko i oporavio se - objasnio je tada Prosinečki.

Komentari (10)
  • Brz oporavak legendo

    14. 12. 2018,   20:01
  • Lici mi na Osima.

    14. 12. 2018,   20:02
  • Robi je super čovjek

    14. 12. 2018,   19:36