Obavijesti

Sport

Komentari 32

Pogledajte nove domoljubne dresove trećeligaša Vukovara

Pogledajte nove domoljubne dresove trećeligaša Vukovara
2

Za razliku od prošlogodišnjeg dresa, HNK Vukovar sad ima dvije garniture, na obje je motiv Vodotornja, simbola hrvatskog otpora tijekom srbočetničke agresije te stihovi iz pjesme 'Stoji grad'

VIDEO

Novo remek-djelo kreirali su proizvođači sportske opreme Fotex, koji surađuju s nekoliko hrvatskih niželigaša. Plod suradnje s HNK Vukovar 1991 novi je prekrasan dres. Ovaj put u dvije garniture - nebesko plavoj i crnoj.

Prošle sezone čelnici Vukovara predstavili su dres s motivima Vodotornja koji je statusni simbol grada, a krasile su ga i čuvene 'kockice'. Bila je tada samo jedna dvobojna garnitura, a u samo sat i pol prodali su gotovo 200 kompleta.

Kao i prošle godine, na dresu su stihovi pjesme Hrvoja Hegedušića 'Stoji grad'.

Dresovi se mogu kupiti i online

Promocija novih dresova bit će 13. travnja kad u 22. kolu Vukovaru stiže Marsonia iz Slavonskog Broda. Klub je objavio i kako će svi koji žele dres isti moći naručiti i prije promocije, od četvrtka 11. travnja na Fotexovom web shopu.

Samo gornji dio dresa je 34 eura, cijena kompleta (majica i hlačice) je 54 eura.

Vodotoranj je na novom dresu na sredini prsa, na sredini je sada i grb kluba, a polja šahovnice prostiru na gornjem dijelu dresa.

 

Dres oduševio Subu i Vidu

Ivan 'Zolja' Lukić, vukovarski branitelj i sportski direktor spomenutog trećeligaša, prošle je godine uručio Vidi i Subašiću originalni dres.

- Kad vidite da to piše ispod grba, ne treba vam veća motivacija. Vukovar ima svoje značenje, a mi imamo nekolicinu igrača iz Osijeka i Vinkovaca pa igračima 'sa strane' treba staviti do znanja gdje igraju - rekao nam je Ivica Radoš, trener Vukovaraca.

Stihovi na dresu kao simbol hrvatskog otpora

Iz majčinog krika sloboda se rađa i uskoro bijela zaplovit će lađa do sunca. Iz krvi i bola niknut će cvijeće i nikada narod zaboravit neće Vukovar. Stoji grad!, riječi su jedne od najljepših domoljubnih pjesama o Vukovaru, nastale tijekom srbočetničke agresije, autora Hrvoja Hegedušića, jednog od prvih koji se tijekom agresije na Hrvatsku uključio u akciju 'Croatian music aid' dobrotvornim koncertima i umjetničkim radom.

Njegova balada 'Vukovar' (1991.) uvrštena je u knjige 'Hrvatsko ratno pismo' (1992.) te 'Hrvatska lađa' (1996.), a spomenuti stihovi utkani su na dresove Vukovara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu