Obavijesti

Sport

Komentari 116

Petković: Nisam ovdje došao zbog ozljede ni deficita igrača

Petković: Nisam ovdje došao zbog ozljede ni deficita igrača
1

Pa gledajte, ja ako dobijem priliku, ja ću je pokušati i iskoristiti. Spreman sam, to je najbitnije. Vrlo je bitno krenuti od starta odlično, ne treba podcjenjivati protivnika, rekao je Borna Barišić

VIDEO

Hrvatska u četvrtak, 21. ožujka igra s Azerbajdžanom, a "vatreni" su tri dana ranije imali otvoreni trening. Uoči utakmice, oglasili su se i igrači Bruno Petković i Borna Barišić.

Pokretanje videa...

04:12

Trenirali su Vida, Kovačić, Modrić, Milić, Bradarić, Barišić, Rog, Pašalić, Badelj, Brekalo, Petković, Leovac, Vlašić, Bartolec, Ćaleta-Car, Livaković, Kalinić i Sluga. Nije bilo ozlijeđenog Jedvaja, a Rakitić, Kramarić, Rebić, Perišić i Brozović bili su na poštedi.

Igrači su izašli s djecom iz dječjeg vrtića u Zaprešiću i potom uručili donaciju zaklade "Vatreno srce" Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj te udruzi Korak u život, svakom po 411.000 kuna. Na tribinama se okupilo oko 400 navijača, mahom najmlađih, koji su zdušno navijali za svoje idole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

VIDEO S TRENINGA:

Uživo s otvorenog treninga hrvatske nogometne reprezentacije: Brojna djeca došla pozdraviti svjetske doprvake Reporter: Josip Tolić

Objavljuje 24sata Sport u Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.
Vatreni i RAC Zagreb Kaptol prikupili 822.000 kn pomoći
Vatreni i RAC Zagreb Kaptol prikupili 822.000 kn pomoći

Nedostaju dakle Interovci koji su jučer svladali Milan 3-2, a nema ni Tina Jedvaja.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE:

Pokretanje videa...

14:53

Prvi se pojavio Petković, koji se napokon našao na popisu reprezentacije:

- Odličan osjećaj, nekakva naplata za sav rad proteklih godina. Nekad nije sve išlo kako je trebalo, na meni je da potvrdim da ovdje nisam zbog ozljeda i deficita igrača kako se priča. Stiže mi jedan period dokazivanja. Nadam se igrati, ali sve ovisi o momčadi, naravno da neću biti ljut ako previše ne igram. Još nisam ni skroz osjetio atmosferu, ali ugodni su i super su me primili. Vidjeti ćemo kakva situacija bude - započeo je Bruno, koji je dobio broj ozlijeđenog Pjace:

- Svi brojevi su već odabrani. Nije baš da imam previše izbora pa se prilagođavam. Nisam vidio pohvale izbornika Dalića, previše sam se ovih dana vucarao po medijima, a to ne želim. Svakome godi kompliment, od svakoga, a pogotovo izbornika. Na meni je da se dokažem i pokažem da mogu odigrati i biti važan dio momčadi.

Iako je nov u repki, Bruno otprije poznaje igrače:

- Poznavao sam neke igrače prije. Znao sam manje-više skoro sve po pozdravu, naprimjer s Kovom sam igrao u Dinamu još davno - rekao je Dinamov napadač.

Pokretanje videa...

01:49

Oglasio se onda i Barišić, koji je u početku imao i problema s ozljedama, a prvo se dotakao stanja u klubu:

- Hvala Bogu da je sve sada u redu i da nema problema s ozljedama, imao sam turbulentnu prvu polusezonu, no sada je sve dobro. Moramo znat da su Rangersi jako velik klub s velikim očekivanjima. Zadnjih par utakmica nismo bili na razini pa je malo atmosfera poljuljana, ali sve je u redu. Ispali smo iz Kupa, a tu smo htjeli doći do finala.

U hrvatskoj obrani od igrača sa SP-a tek je Domagoj Vida, ali Barišić ne misli da je na novim igračima puno veća odgovornost nego na ostalima:

- Imamo širok kadar, to je najbitnije, odgovornost je na nama novima u obrani, naravno, ali ovo je druga reprezentacija svijeta, odgovornost mora biti na svima koji igraju.

A ovo bi mogla biti Barišićeva ulaznica za reprezentaciju na duže vrijeme:

- Pa gledajte, ja ako dobijem priliku, ja ću je pokušati i iskoristiti. Spreman sam, to je najbitnije. Vrlo je bitno krenuti od starta odlično, ne treba podcjenjivati protivnika. Vidjeli smo puno primjera gdje slabije ekipe iznenade, no ne bježimo od uloge favorita.

Izbornik Dalić ranije je rekao kako se stil igre mora promijeniti jer se sada ovdje radi o momčadima slabijeg ranga, a Barišić je to potvrdio:

- Slažem se s izbornikom, pogotovo ćeš imati posjed protiv momčadi koje su kao slabije. Sigurno će stil igre biti drugačiji protiv ekipe koja je kao slabija.

Zlatko Dalić već se ranije obratio javnosti:

- Neću gledati negativno i nabrajati tko nam fali, tražiti alibije i opravdanja, pa time podcijeniti one koje smo zvali. Okrećemo se ovima koje imamo. U obrani je samo Vida sa SP-a, Rebić se ozlijedio pa jučer igrao 15 minuta samo da proba i vidi situaciju, Brozović je igrao... Najveći je problem obrana, teško je to uskladiti, napraviti kompaktnost jer dugo nisu igrali zajedno. Bit će teško. Imamo danas regeneracijski trening, pa dva dana priprema za Azere. I molim navijače da se nastavi ta podrška, sinergija - rekao je Dalić i nadodao:

- Moramo mijenjati stil, više ne igramo protiv Argentine, Francuske, Brazila... da igramo na kontru i polukontru, što smo usavršili. Sad se okreće situacija, mi smo favoriti, moramo imati posjed lopte i u tome biti sigurni, da drugi nas ne vrebaju u kontri. Na tome smo radili, da preko bokova radimo višak. O tome sam razmišljao, na tome ćemo raditi, da posjed bude strpljiv i da se na vrijeme vraćamo. Tiki-taka ispada iz mode, ali mi ćemo biti prisiljeni raditi to, tražiti okomite pasove i završnicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram