Obavijesti

Sport

Komentari 118

Burić je novi trener Hajduka: 'Osjetio sam potrebu i želju'

Burić je novi trener Hajduka: 'Osjetio sam potrebu i želju'
3

Hajduk je na pres konferenciji na Poljudu potvrdio nasljednika Siniše Oreščanina, a riječ je o Damiru Buriću koji se tako vratio na trenersku fotelju nakon tri godine, a ugovor je potpisao na dvije godine...

VIDEO

Čelnici Hajduka imali su jako malo vremena da odluče tko će naslijediti Sinišu Oreščanina koji je dobio otkaz nakon debakla protiv Gzire nakon čega je Hajduk izletio iz Europe. No nakon kratkog vremena odlučili su kako je novi trener kluba Damir Burić.

Kad je novi trener Hajduka Damir Burić kročio u press salon na Poljudu, s razglasa je puštena legendarna Oliverova pjesma ''S ponistre se vidi Šolta''. Prigodno, jer Šolta je i nadimak Damira Burića, koji vuče porijeklo s tog otoka, a predsjednik Hajduka Marin Brbić i sportski direktor Saša Bjelanović uručili su mu i prigodan dres s njegovim nadimkom na leđima. Potpisao je ugovor na dvije godine.

Pogledajte uživo predstavljanje novog trenera Hajduka, Damira Burića Više na http://bit.ly/2Y3sISF

Pogledajte uživo predstavljanje novog trenera Hajduka, Damira Burića Više na http://bit.ly/2Y3sISF Reporter Tomislav Gabelić

Objavljuje 24sata Sport u Subota, 20. srpnja 2019.

 

 

- Kao što smo najavili jučer, danas predstavljamo novog/starog trenera Damira Burića, koji je bio ovdje i u sezoni 2015/16 – kazao je predsjednik Hajduka, a sportski direktor Saša Bjelanović dodao:

- S Damirom Burićem sam i ja započeo svoj posao u Hajduku u travnju 2016. Ostao je tada sam, surađivali smo kratko, ali dobro. Drago mi je što se vratio, a u razgovoru s njim odmah se vidjelo da žarko želi završiti započeti posao. Dobro poznaje ambijent i sigurni smo da nam može puno pomoći u ovoj složenoj situaciji. 

Damir Burić u startu se zahvalio na podršci i kazao kako je sve skupa prošlo jako brzo i neočekivano. 

- Klub je bio u teškoj situaciji i ja sam osjetio potrebu i veliku želju da mu pomognem. Kad su svi puni kritike, kad idu na klub, u tebi se budi dišpet, revolt i daje ti motivaciju za rad, kako bi svi pokazali da smo svi skupa u stanju odraditi kvalitetan posao. Ne bi se želio osvrtati na prošlost, interesira me utakmica protiv Istre koja nam dolazi jako brzo. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve koji su pred nama, mislim da imamo potentnu, mladu momčad, i da ćemo neke standarde vrlo brzo usvojiti kako bi krenuli pravim putem.

Kada je stigao poziv predsjednika?

- Prije 24 sata, bio sam u Beču, imao sam neke razgovore. To je bilo spontano i brzo.

Kakva je vaša vizija igre Hajduka?

- Nogomet zna bit brutalan, nepravedan, jedna utakmica može sve promijeniti. Jako je bitno sada momčad podignuti, da momci vrate samopouzdanje. Istra je igrala malo utakmica, ali mi imamo naše ljude od kojih pokušavamo pokupiti što više informacija. Znamo da im je stigao mladi trener i dosta mladih igrača, i stoga nas i očekuje teška utakmica. Jedva čekam odraditi trening s momčadi, da osjetim Poljud, da osjetim teren i momke, večeras ćemo puno više znati nakon dugih razgovora kako bi se optimalno pripremili.

Na koliko godina ste potpisali ugovor i tko će vam biti u stožeru?

- Potpisao sam na dvije godine, a volim raditi s ljudima od povjerenja. Jedan od njih je Joško Španjić, on ima pedigre, radio je dugo sa Stankom Poklepovićem, u Hajdukovoj školi nogometa. kao i Tonći Gabrić koji je radio s mnogim sjajnim vratarima.

Je li bila lagana odluka o povratku na Poljud?

- Teško je to objasniti nekome tko nije odavde. Hajduk je nešto što te vuče, jedna permanentna tema. Osjetio sam potrebu da u ovom trenutku mogu pomoći klubu. U Njemačkoj sam napravio dobar posao, u dvije godine smo ostali u ligi i udarili temelje, zahvalili su mi se na odrađenom poslu...

Koji su ciljevi sezone?

- Ove godine je drukčija situacija. U ligi imamo momčad koja je dominantna, a ona je otvorila mjesto i drugim momčadima za mjesto u Ligi prvaka. To je naš prvi cilj, a uz to nam je i kup bitan.

Koliko je ova momčad drukčija od one koju ste imali u prvom mandatu?

- Svatko vrijeme nosi svoje, ne volim gledati nazad. Moramo zbiti redove, pokazati zajedništvo. To je jedini ispravni put.

Jeste li znali da ste vi zadnji trener koji je u ozbiljnom dijelu sezone s Hajdukom bio na prvom mjestu prvenstvene ljestvice?

- Nisam znao za taj podatak...

Kako vidite suradnju s drugom momčadi, za koju ste govorili da mora biti oslonac i u kojoj se moraju kaliti mladi igrači za seniore?

- Ne samo druga momčad, nego i juniori i kadeti, u prvom mandatu gledao sam svaku utakmicu. Mi moramo imati plan razvoja mladih igrača. Evo, sad smo ostvarili jedan od najvećih transfera u povijesti kluba, Bradarić je donio nevjerojatnu sumu novaca, i sada moramo biti pametni. Pratit ćemo sve što se događa u mlađim kategorijama, svi veliki transferi ostvareni su od tih igrača i kad odvratimo film u tom se segmentu jako dobro radilo.

Kad se mogu očekivati prinove?

- Siguran sam da ćemo Saša i ja naći pravi put. Moramo biti realni što je više moguće i biti pametni s novcem koji imamo. O eventualnim pojačanjima pričamo već dva dana. Na vrijeme ćete biti upoznati.

Koliko će vam trebati vremena za upoznati momčad?

- Utakmice sam gledao, ali svakodnevni rad s igračima ti otvara oči. Trebamo vremena, nadam se da ćemo ga i dobiti kako bi mogli s pravom i detaljnom analizom doći do kvalitetnog rada. Jedno je gledati utakmice, a drugo igrača doživjeti na terenu u neposrednom kontaktu.

Koliko ste u protekle tri godine pratili HNL?

- Gledao sam uglavnom Hajduk, nisam imao dubinu cijele lige jer ti svakodnevni rad u klubu oduzima dosta vremena.

Koliko ste se promijenili kao trener u posljednje tri godine?

- Nivo liga u kojima sam radio je bio dobar. Austrijska prva liga i druga njemačka liga, tu moraš biti na visokom nivou kako bi mogao parirati protivnicima.

Kakvu reakciju navijača očekujete?

- Znam da su navijači ljuti i mi se moramo nositi s tim. Možemo jedino svojim igrama pokušati vratiti navijače na našu stranu. Bili su uz momčad koja nije odradila ono što je trebala. Na nama je da svojim igrama vratimo povjerenje jer je u ovom trenutku podrška navijača jako bitna. Jedino s navijačima možemo doći do velikog cilja. Treba raditi na sinergiji s navijačima. Da bi došli do toga, mi moramo pokrenuti tu masu. Moramo krenuti od sebe, ne treba puno da se to zapali. Igrači trebaju biti svjesni toga.

Koji su prvi potezi koje želite povući?

- Prvi potezi su odraditi kvalitetan trening, odigrati dobru utakmicu, analizu, podignuti individualnu kvalitetu igrača - zaključio je Burić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe