Obavijesti

Sport

Komentari 42

Pokrivač i Klasnić jači od svih bolesti: Bodrimo jedan drugoga

Pokrivač i Klasnić jači od svih bolesti: Bodrimo jedan drugoga
6

U svakodnevnom smo kontaktu i bodrimo jedan drugoga, kaže Nikola Pokrivač, a Ivan Klasnić dodaje: ‘Drago mi je ako sam mu pomogao’. Obojica su prolazili dramu i morala su odustati od nogometa

VIDEO

Volja i želja za životom nikad nas nije napuštala, jedan drugome velika smo inspiracija i potpora i obojica nastavljamo borbu, iako se nadamo da su sve nedaće konačno iza nas, kazao nam je Nikola Pokrivač (33), kojega s Ivanom Klasnićem (38) nije povezao samo nogomet, nego i borba s teškim, po život opasnim bolestima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Obojica naših nogometnih reprezentativaca triput su prolazili kalvariju i životnu dramu, obojica su morali odustati od uspješne nogometne karijere, no od života nikad nisu i neće odustati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obojica su stigli u Split na humanitarni malonogometni turnir “Četiri kafića - Memorijal Dino Petrinović” kako bi pomogli potrebitima, ali i kako bi prvi put nakon dugo vremena zaigrali nogomet.

Turnir 4 kafica

Triput morao “pod nož”

- Kad god mogu pomoći, uvijek se odazovem na humanitarne akcije - kazao nam je Ivan Klasnić, kojemu su prije 12 godina otkazali bubrezi, zbog čega mu je bila nužna transplantacija.

Bubreg je dobio od majke, no njegovo tijelo ga je vrlo brzo odbacilo pa je morao na novu transplantaciju, a donor je bio njegov otac. No prije dvije godine i taj drugi bubreg prestao je funkcionirati, pa je Ivan morao i treći put “pod nož”.

Transplantacija je obavljena prošle godine u zagrebačkoj bolnici Merkur, a donor bubrega taj je put bio nepoznat. Ivanovo tijelo, naime, zbog nastalih antitijela teško više može prihvatiti organ nekoga od članova obitelji.

- Prošlo je godinu dana od zadnje transplantacije, jako dobro se osjećam, nemam nikakvih problema i nadam se da će i ubuduće sve biti u redu - optimističan je Ivan Klasnić.

- Zbog toga sam se i odazvao pozivu organizatora turnira, da dođem u Split i da ljudima koji su mi pljeskali tijekom karijere barem na ovaj način zahvalim za svu ljubav i podršku. Meni je ovo velika čast, ali i zadovoljstvo, moje srce uvijek posebno zakuca kad je u pitanju nogomet - ispričao nam je nakon turnira Ivan, posebno ponosan na prijateljstvo s Nikolom Pokrivačem, koji je u njemu pronašao inspiraciju u svojoj, jednako kompliciranoj životnoj borbi.

- Drago mi je ako su mu moje riječi bile podrška. Obojica smo se dosta borili kroz život, ja sa svojim problemom, on sa svojim, ali obojica imamo kćerke, imamo se za koga boriti i za koga živjeti - zaključio je strijelac 12 golova za “vatrene”.

Turnir 4 kafica

Najteže godine u životu

Nikoli Pokrivaču 2015. dijagnosticiran je Hodgkinov limfom (karcinom limfocitnog tkiva) i otad mu se bolest dvaput vraćala. No i on je, baš kao i Ivan, sva tri puta iz bitke za život izlazio kao pobjednik.

- Svima mogu poručiti da se nikad ne predaju, da nikad ne odustanu ma koliko im teško bilo jer život je ionako kratak i vrijedi se boriti za svaki dan. Početkom rujna treći put izašao sam iz bolnice, nadam se i zadnji. Sve je u najboljem redu i vjerujem da će ovo biti treća sreća. I za Ivana, i za mene. Zadnje tri godine stvarno su mi bile najteže u životu. Nadam se da je sad sve to iza mene i da napokon dolaze bolji dani - iskren je Nikola, koji je zahvalio obitelji, rodbini i prijateljima, koji su mu bili najveća podrška, ali i Ivanu Klasniću.

- U svakodnevnom smo kontaktu i bodrimo jedan drugoga. Eto, i na turnir u Split skupa smo putovali i, nakon dugo vremena, obojica smo zaigrali nogomet; ja nakon godinu i pol prisilne pauze. Da nije bilo bolesti, sigurno bih još igrao profesionalni nogomet, ali tako je kako je, nikad ne znaš što te u životu čeka. Borba je bila teška, ali nikad se sam predavao. Na koncu sam izborio pobjedu, igram nogomet, premda i ovako, na humanitarnom turniru. Ali, kad se nakon godinu i pol vratiš na teren i udariš loptu prvi put, onda je i to poput najveće utakmice. Doduše, noge više ne stižu ono što glava zamisli, ali svejedno je lijepo opet zaigrati - kazao je Pokrivač, koji je pohvalio organizatore turnira “Četiri kafića”.

Zagreb: Nogometnom utakmicom najavljena humanitarna kampanja Darujmo ružičasti život

- Znao sam za turnir i ranije, ali nisam imao prilike nastupiti zbog klupskih obaveza. Kad su me pozvali, nisam razmišljao ni sekunde. Sjajna ideja, odlična organizacija, divna publika... Nakon svega što sam prošao u ove tri godine, baš mi je drago što sam se vratio baš ovdje u Splitu i što sam sudjelovao na ovom humanitarnom turniru.

Sretni su bili i njihovi brojni suigrači te navijači koji su ih opet vidjeli na terenu. I posve sigurno će njihove bitke poslužiti kao motiv i inspiracija mnogima koji se igrom sudbine nalaze u sličnim životnim problemima.

Pogotovo jer su obojica danas zdravi i sretni bez obzira na to što svoj nogometni put nastavljaju samo na humanitarnim malonogometnim turnirima.

Samo naprijed, momci!

Turnir 4 kafica

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu