Obavijesti

Sport

Komentari 4

Pokrovčeva udovica izgubila je spor protiv Hajduka i Kranjčara

Pokrovčeva udovica izgubila je spor protiv Hajduka i Kranjčara
4

Splitski županijski sud potvrdio je presudu Općinskog suda prema kome Hajduk i Niko Kranjčar nisu dužni tužiteljicama, supruzi i kćeri ubijenog menadžera Dina Pokrovca novac...

VIDEO

Nije bilo obrata u sudskom postupku, u kojem su nasljednice ubijenog nogometnog menadžera Dina Pokrovca, njegova supruga Moravka i kćer Matea, tražile od Hajduka i Nike Kranjčara povrat duga od 600.000 eura s kamatama od 2005. godine. Županijski je sud u Splitu potvrdio nepravomoćnu presudu iz 2015. godine a tužiteljice moraju platiti parnične troškove u iznosu od 790.000 kuna, Hajduku 390.000, a Niki Kranjčaru 400.000 kuna.

Ivo Čagalj/Pixsell

Podsjetimo, cijeli spor pokrenut je nakon ubojstva Pokrovca koji je i doveo Kranjčara u Hajduk, no navodno nikad nije naplatio svoje usluge, koje je prebacio na offshore tvrtku ''Finaco''. Zastupnik tvrtke registrirane u američkoj saveznoj državi Delaware, bio je Tomislav Svetina, tada osoba od najvećeg povjerenja pokojnog Dina Pokrovca.

Tužiteljice su tražile od Nike Kranjčara povrat novca koji je pokojni Pokrovac navodno uložio u njegovu karijeru, kao i postotak od njegove daljnje prodaje, premda je Pokrovac bio ubijen i nije ni mogao zastupati Kranjčara niti dogovarati njegov transfer iz Hajduka u Portsmouth.

PIXSELL


 
Hajduk je osporavao ugovor, prije svega zbog načina sastavljanja i činjenice da je njime izbjegavala porezne odgovornosti u Hrvatskoj, kao i da je Hajduk dužan bilo kakvu proviziju za budući transfer Nike Kranjčara. Tijekom suđenja na kome su se u svojstvu svjedoka pojavljivali tadašnji čelnici Hajduka Branko Grgić, Fredi Fiorentini, Igor Štimac, potom i Tomislav Svetina i neki igrači koje je Pokrovac zastupao, sud je poklonio povjerenje Hajduku i Kranjčaru, tako da će parnične troškove od preko 100.000 eura morati platiti tužiteljice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet