Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policajca na utakmici pogodili bakljom: 'Budite fer i korektni'

None Foto: 10

Godinu dana nakon što je na njega bačena baklja, policajac PU istarske Zoran Grgić dobio je spomenicu i medalju za doprinos zaštiti od HNS-a. Ističe kako je samo radio svoj posao

U Puli je u četvrtak u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, započela 5. Konferencija o sigurnosti i zaštiti na stadionima na nogometnim utakmicama, na kojoj će stručnjaci iz područja sigurnosti razgovarati o unapređenju sigurnosti i promicanju kulturnog ponašanja na nogometnim stadionima.

Od ove godine Hrvatski nogometni savez dodjeljuje spomenicu s medaljom za izniman i dugoročan doprinos sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama te smanjenju nereda, a ona je pripala policijskom službeniku Interventne jedinice policije Policijske uprave istarske Zoranu Grgiću, koji je na današnji dan prije godinu dana ozlijeđen na finalnoj utakmici hrvatskog kupa.

GNK Dinamo - HNK Hajduk | Autor: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Da podsjetimo, Zoran je 23. svibnja prošle godine zajedno sa svojim kolegama obavljao mjere osiguranja nogometne utakmice između Hajduka i Dinama u Vinkovcima. U šezdeset i šestoj minuti zapaljen je veći broj baklji koje su ubačene na teren, a jedna od njih pogodila je policijskog službenika i opekla ga po licu i vratu. Iako mu je odmah pružena liječnička pomoć, Zoran je zadobio trajne ozljede, a njegov oporavak bio je dugotrajan.

GNK Dinamo - HNK Hajduk KAOS U VINKOVCIMA Ozlijeđen interventni policajac! Navijači divljali i bacali baklje...

Kao iskusan policijski službenik, koji je karijeru u policiji započeo prije dvadeset godina kao pripadnik specijalne policije, Zoran je sa zahvalnošću primio spomenicu Hrvatskog nogometnog saveza, koji je na ovaj način želio pokazati poštovanje prema policijskom službeniku i njegovoj žrtvi za sigurnost.

Foto: Ivan Grgat/24sata

- Zahvaljujem na ovom priznanju, no želio bih istaknuti da sam samo radio svoj posao i brinuo o sigurnosti građana, kao što to svakog dana čine i moji kolege. Ujedno bih apelirao na navijače i na sve građane koji dolaze na nogometne utakmice da navijaju fer i korektno, u pravom sportskom duhu, kako bi se svi zajedno osjećali sigurnije na stadionima i kako više ne bi bilo ovakvih situacija - rekao je policijski službenik i istaknuo kako je osobi koja je bacila spornu baklju već odavno oprostio.

Foto: Ivan Grgat/24sata
 
Zoranu su na njegovom doprinosu sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama čestitali načelnik Uprave policije Ivan Merćep i načelnik Policijske uprave istarske Božo Kirin te su mu zahvalili na predanom radu i zaželjeli mu uspješan povratak na posao.

Komentari (20)
  • Svaka cast mladom policajcu sto je predano obavljo svoju duznost i stitio sve frikove koji ga sad obasipaju neumjesnim komentarima

    23. 5. 2019,   17:40
  • U nedjelju svi na sjever! #/d

    23. 5. 2019,   16:28
  • A vatrogascu sto je izgubio prst nista nula -.-

    23. 5. 2019,   15:52