Obavijesti

Sport

Komentari 10

Policija zatvorila kino jer su Iranke kupile ulaznice za Euro

Policija zatvorila kino jer su Iranke kupile ulaznice za Euro
1

Iranska policija odlučila je čvrsto provoditi najavljene mjere po kojima žene ne smiju gledati utakmice Eura na javnim mjestima. Zbog toga su zatvorili i kino-dvoranu

VIDEO

Policija u Teheranu zapečatila je kino-dvoranu koja je prkosila policijskoj zabrani prodaje ulaznica za gledanje utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj ženskoj populaciji.

Podsjećamo, Bahman Kargar, iranski policijski zapovjednik, objavio je u nedjelju kako zbog muškaraca koji pri gledanju nogometnih utakmica mogu biti vulgarni, žene u toj zemlji ne smiju na javnim mjestima pratiti susrete s Eura. Atmosferu na javnim mjestima gdje je organizirano gledanje prijenosa nogometnih utakmica iz Ukrajine i Poljske, Kargar je nazvao "neprikladnim" za tamošnje pripadnice ljepšeg spola.

Agencija ISNA u ponedjeljak je izvijestila kako je policija zapečatila kino-kompleks Zendegi u Teheranu, koji je prodavao ulaznice za gledanje utakmica s Eura i ženama, usprkos policijskoj zabrani. Djelatnici kino-kompleksa potvrdili su vijest o zatvaranju, bez ulaženja u dodatne detalje.

Utakmice Europskog prvenstva se u Iranu, zemlji zaluđenoj nogometom, emitiraju na državnoj televiziji. Prikazuju se i u kinima, nastavljajući praksu koja je postala popularna kod parova i obitelji tijekom Svjetskog prvenstva 2010. i Azijskog kupa 2011. godine. No, za razliku od tih natjecanja, ovoga puta u kino na gledanje nogometa smiju samo muškarci, koji su ''suviše vulgarni dok gledaju nogomet'', pa prisustvo žena u takvom okruženju ''nije prikladno''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mnogi ortodoksni predstavnici državne i vjerske vlasti u Iranu drže nedopustivim zajedničko druženje žena i muškaraca. Žene moraju koristiti odvojene bazene, plaže i parkove, putuju isključivo u stražnjim dijelovima sredstava javnog prijevoza i koriste taksije isključivo za žene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića