Obavijesti

Sport

Komentari 0

Poljak i Švicarac za tri sata završili 71 km utrke na Krku

Poljak i Švicarac za tri sata završili 71 km utrke na  Krku
4

Hrvatski tim Husqvarna MTB, Ivica Mesarić i Pavao Roset, pobijedio je u prvoj etapi u kategoriji Masters. Druga etapa krenula je u 11 sati na Rabu, na Cresu se kreće u petak u 10.30, a u Malom Lošinju u subotu u 11 sati

VIDEO

U prvoj etapi utrke brdskog biciklizma Mitas 4 Islands sudjelovalo je 600 natjecatelja iz 30-ak zemalja. Uzbudljiva staza duga 71 km obuhvatila je kako zahtjevne uspone, tako i brze ravne dionice što je od natjecatelja tražilo snagu, brzinu i vrsne tehničke vještine.
U muškoj kategoriji pobijedio je Kross Racing Team koji čine Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian Giger. Stazu se prešli za 3 sata i 45 sekundi.

U ženskoj su kategoriji najuspješnije bile Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss čiji se tim zove Swissgirls. Hrvati su trijumfirali u kategoriji Masters. Pobjednički tim Husqvarna MTB čine Ivica Mesarić i Pavao Roset.

Ove se godine utrka prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu - UCI, a uz etapne pobjednike proglašavaju se i ukupni pobjednici utrke.

- Kako uz profesionalce u utrci sudjeluju i rekreativci, velika je čast uopće završiti utrku. To su ljudi koji ponosno ističu titulu "finisher" i ne opterećuju se vremenom. Velika je stvar u četiri dana preći 270 kilometara staze i ostvariti više od 5000 metara visinskog uspona - rekao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4.

Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice općine Baška, istaknula je kako su upravo kvarnerski otoci savršeno mjesto za turiste koji žele istraživati vlastite granice.

- Turističku predsezonu na otoku Krku produljujemo raznovrsnim događajima za zaljubljenike u aktivnosti na otvorenom. Zahvaljujući utrci Mitas 4 Islands na ulicama Baške ovih se dana čuju razni svjetski jezici. Tu su gosti iz Danske, Belgije, Njemačke, Češke, čak i Južnoafričke Republike. Svi ističu jedinstvenu prirodnu scenografiju utrke. Dive se veličanstvenom pogledu na more. Biciklisti su izvrsni gosti među ostalim i zato jer se na lokaciju koja im se svidi, rado vraćaju - kazala je Kovačić.

Utrku Mitas 4 Islands biciklisti voze u timu od dva vozača, a nakon Krka slijede etape na Rabu, Cresu i Lošinju. Start u Loparu na Rabu bio je danas u 11 sati, u luci Merag na Cresu u petak u 10.30, a u središtu Malog Lošinja u subotu u 11 sati.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid
UOČI NASTAVKA PRVENSTVA

Hajduk ostao bez dvojice igrača zbog pozitivnog testa na covid

Nogometaši pozitivni na korona virus nisu bili u kontaktu s ostatkom momčadi, kažu s Poljuda nedugo nakon što je HNS izvijestio o pozitivnim slučajevima među U-21 reprezentativcima

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...
TEK MU JE 50 GODINA

Neuništivi Boraska: Spremniji sam nego mladić! Što je iduće? E sad bih mogao na Ironman...

Dva tjedna prije svog 50. rođendana, naš proslavljeni veslač Igor Boraska osvojio je u osmercu Mladosti zlato na prvenstvu Hrvatske. Boraska je sudionik ljetnih i zimskih OI, istrčao je maraton....
NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...
D'ANGELO RUSSELL

NBA zvijezda teška 120 milijuna dolara igra golf u Splitu...

''Kontaktirala nas je turistička agencija i pitala koju marku štapova i rukavica imamo za iznajmljivanje i možemo li rezervirati termin za četiri osobe koje bi došle odigrati partiju golfa. Nismo znali o kome je riječ...''