Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poljubio lijes najvećeg rivala na oproštaju i ganuo cijeli svijet...

None Foto:

Na posljednjem oproštaju od Süleymanoglua pojavio se i njegov najveći rival Valerios Leonidis. Na Igrama 1996. u Atlanti Grk je Naimu bio jedini rival, a i sam je 'džepni Herkules' tako vidio situaciju...

Legendarni turski dizač utega Naim Süleymanoglu preminuo je u subotu u bolnici u Istanbulu u dobi od 50 godina. On je je krajem rujna ove godine hospitaliziran zbog zatajenja jetre uzrokovane cirozom. Početkom listopada podvrgnuo se transplantaciji, ali je ostao na intenzivnoj njezi zbog krvarenja u mozgu.

Prije tjedan dana podvrgnuo se još jednoj operaciji od koje se nije oporavio.

Na posljednjem oproštaju od legendarnog sportaša pojavio se i njegov najveći rival Valerios Leonidis. Na Igrama 1996. u Atlanti Grk je Naimu bio jedini rival, a i sam je 'džepni Herkules' tako vidio situaciju.

Atmosfera je bila 'luda', pola dvorane je navijalo za Suleymanogloua, pola za Leonidisa i u borbi dvojice velikana tri puta u pet minuta padali su svjetski rekordi!

Süleymanoglu je podigao 187,5 kilograma i onda Leonidis nije uspio podići 190 kilograma. Grk je zaplakao, a Süleymanoglu ga je prvi tješio. 

VIDEO

- Tužan sam zbog njegove smrti, a još sam tužniji što zbog teške financijske situacije ne mogu doći na njegov pogreb - rekao je Leonidis. Odmah je reagirala turska vlast i platila mu sve troškove.

- Ovo je veliki gubitak za sportski svijet. Svaki trenutak koji sam proveo s njim bio je dragocjen, pa čak i ta Atlanta. Sjećam se da sam mu na zlatu čestitao riječima: 'Najbolji si!'. Znate li što mi je velikan odgovorio? Rekao mi je: Ne, mi smo najbolji - prepričao je Grk.

VIDEO

Za vrijeme pogreba Leonidis je prišao lijesu umotanom u tursku zastavu i poljubio ga. Veliki rivali, još veći prijatelji...

Komentari (12)
  • Bravo. To je bit sporta.

    21. 11. 2017,   12:15
  • Kapa do poda!! Isto tako i Turskoj Vlasti na velikoj gesti!

    21. 11. 2017,   12:16
  • Svaka cast!!

    21. 11. 2017,   12:10