Obavijesti

Sport

Komentari 19

Pomaže Hrgi, a Joshuu odveo do titule: Tko je Eddie Hearn?

Pomaže Hrgi, a Joshuu odveo do titule: Tko je Eddie Hearn?
1

Britanski promotor i izvršni direktor Matchroom Sporta vodi brigu o karijeri Anthonyja Joshue, a Filipu Hrgoviću dogovorio je prvi meč na tlu SAD-a. Njihova suradnja tu ne bi trebala prestati

VIDEO

Idući će tjedan tek napuniti 40 godina, a već je napravio strašan posao kao boksački promotor. Britanac Eddie Hearn, izvršni direktor Matchroom Sporta, jedna je od najvažnijih osoba u svijetu boksa.

Hearn mlađi uvrstio je Filipa Hrgovića (26) na priredbu u Oxon Hillu u Marylandu, gdje je pobjedom nad Gregoryjem Corbinom (38), u nedjelju ujutro po hrvatskom vremenu, obranio pojas međunarodnog teškaškog prvaka po WBC-u. Corbin je izgubio nokautom nakon minute borbe u prvoj rundi.

Pokretanje videa...

01:50

- Hrgović je zvijer, on je problem za mnoge teškaše. Mnogi ljudi još ne znaju puno o njemu, ali saznat će. Corbin nije svjetski prvak, ali je dobar i poznat teškaš koji je sparirao i s Joshuom. Hrgović ga je prekrasno pogodio i bio je gotov - komentirao je Hearn Hrgovićevu borbu i dodao:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bit će veliki problem, jako mu je teško pronaći protivnike. Ima fantastičnu boksačku tehniku, sjajan pedigre, brze ruke i može udariti jako snažno. Uzbudljiv je borac, spreman je boriti se sa svima i to je dobro. Nikad nije dobro vrijeme boriti se protiv njega. Joshua je rekao da je sjajan borac i bila bi to sjajna borba, ali Hrgoviću treba još malo iskustva.

Hrgina promotorska kuća njemački je Sauerland, ali u suradnji s Hearnovim Matchroomom "El Animal" otisnuo se na američko tlo u pokušaju da popravi plasman na svjetskim ljestvicama i približi se vrhu liste izazivača za naslov svjetskog prvaka.

Dillian Whyte & Oscar Rivas Press Conference

Eddie Hearn sin je poznatog promotora Barryja Hearna (70), koji je osnovao tvrtku Matchroom Sport. Otac mu se bacio u poslovne vode još kao tinejdžer, vodeći obrt za pranje auta i prijevoz voća i povrća.

Vodeći financije jedne tvrtke za nekretnine, Barry je kupio dvoranu za snooker u predgrađu Londona i počeo zarađivati ozbiljan novac. U 1980-ima taj je sport, naime, doživio ozbiljan procvat, a Hearn stariji profitirao je od organiziranja raznih natjecanja.

Priznali da ga se boje: 'Nikad nije vrijeme za borbu s Hrgom'
Priznali da ga se boje: 'Nikad nije vrijeme za borbu s Hrgom'

Ipak, pravi potez napravio je 1987., kad je njegova promotorska tvrtka Matchroom organizirala prvu boksačku priiredbu. Na putu u sam svjetski vrh vodio je mnoge poznate boksače s Otoka kao što su Lennox Lewis, Chris Eubank, Nigel Benn, Steve Collins, Naseem Hamed...

Bilo je tu i loših poslovnih odluka i ulaganja u prazno pa je već ranih 1990-ih gotovo bankrotirao, a 2002. pretrpio je i srčani udar. Nije ga to sasvim pokolebalo, ponovno je postao milijunaš, ali polako je operativu u tvrtki prepustio sinu Eddieju.

Charlie Edwards & Angel Moreno Press Conference

Njegova povezanost sa sportom očituje se i u pikadu i nogometu. Predsjednik je, naime, Profesionalne pikado korporacije (Professional Darts Corporation), jedne od dviju krovnih organizacija u tom sportu, a bio je i šef nogometnog kluba Leyton Orient od 1995. do 2014. godine.

Eddie je glavna faca boksačkog biznisa. Njegov je štićenik Anthony Joshua (29), svjetski teškaški prvak po tri od četiri najveće federacije, IBF-u, WBA-u i WBO-u, koji je triput puno čuveni stadion Wembley. Tu su, među ostalima, i Kell Brook (33), jedan od prvih izazivača za titulu i bivši prvak u velteru te Tony Bellew (36), umirovljeni prvak lakoteške kategorije.

Pjevaj i vrijeđaj, Hrga, pa ćeš prije do borbe za titulu prvaka
Pjevaj i vrijeđaj, Hrga, pa ćeš prije do borbe za titulu prvaka

Eddie Hearn otišao je korak dalje od oca u boksačkom svijetu. Dogovorio je prvi ugovor vrijedan čak milijardu američkih dolara! Matchroom je s američkom televizijom DAZN dogovorio prijenos boksačkih priredbi u organizaciji te kuće diljem Sjedinjenih Država. Vodi brigu i o ugovoru s britanskim televizijskim divom Sky Sportsom, koji ima prava prijenosa mečeva te kuće u Velikoj Britaniji do 2021.

Upravo je odnos s TV-kućama jedno od najvažnijih elemenata Hearnova djelovanja u svijetu boksa jer tako boksačima donosi više zarade od prodaje prava prijenosa njihovih mečeva. Kod organizacije priredbi vodi računa o tome da svatko profitira kako god meč završi. Nekad je Don King bio glavna promotorska faca u boksu, a danas je to Eddie Hearn. I s njim u timu suradnika ne bi začudilo da ga uskoro vidimo kako napada svjetski naslov. I osvaja ga...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu