Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pomozi, Schumi!: Ferrari vraća zvijezdu u mirovini?

None Foto: AFP

Nisam osobito zabrinut zbog Ferrarijeva nastupa u Melbourneu. Već od sljedeće utrke za nas bi stvari mogle izgledati znatno bolje, kaže Schumi

Odmah nakon prve ovosezonske utrke Formule 1 u Melbourneu čelni ljudi Ferrarija sazvali su hitan sastanak. Talijanska je momčad godinu dana dobro funkcionirala bez genijalnog stratega Rossa Brawna, bez nekadašnjeg vođe Jeana Todta i bez Michaela Schumachera. No u Australiji “crveni” su doživjeli pravi debakl. Putem videoveze na sastanku su bili i Todt i Schumacher. Situacija je kritična jer je Francuz najavio da će doći već u Maleziji, a Schumacher momčad planira posjetiti u Barceloni. Ako se Ferrarijeva forma uskoro ne popravi, Schumi bi na stazu mogao svratiti i ranije. Možda čak i u ulozi vozača, kako tvrde talijanski i njemački mediji.
Već tijekom zimskih testiranja rekordni svjetski prvak pokazao je da se još može nositi sa znatno mlađim vozačima. Pogotovo otkad su u Formuli 1 opet zabranili kompjutorsku kontrolu proklizavanja.
- Ovo što je Ferrari pokazao u Australiji bilo je ispod svake kritike. Vozački i tehnički. Povratak Michaela Schumachera sigurno bi bio korak u pravom smjeru - smatra trostruki svjetski prvak i bivši član Ferrarija Niki Lauda.

Komentari (9)
  • ja mislim kad bi se schumi vratio opet bi bio najbolji daj boze da se vrati bilo bi to dobro opet za SP, a i ja bih opet poceo pratiti formulu 1

    18. 3. 2008,   16:13
  • Ipak, ovo je vijest žutog tiska jer Schumacher je odavno rekao svoje zbogom. Prošla je tek prva trka i nevidim razloga za nekakvo pretjerivanje. Ferrari nema loš auto i samo je pitanje kad če stroj proraditi. Melbourne nije pravi pokazatelj stanja jer kad završi samo sedam vozača i onaj najlošiji odjednom izgleda odlično.

    18. 3. 2008,   16:41
  • bilo bi zanimljivo da schumi sad vozi..po ovom novom sistemu

    18. 3. 2008,   15:51