Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Popeli se na vrh stadiona dok su ga rušili, prijeti im zatvor...

None Foto: youtube/screenshot

Grupa youtubera ušla je na bivši Atleticov stadion Vicente Calderon, popela se na vrh vješto izbjegavši čuvare, a zbog svega je poludjela kompanija koja ruši stadion. Dečkima prijeti šest mjeseci zatvora

Poprilično nesvakidašnja priča dolazi nam iz Španjolske. Naime, nekadašnji kultni stadion Vicente Calderon postao je pravo gradilište, a neki su to odlučili iskoristiti. 

Bivši stadion Atletico Madrida nalazi se u procesu rušenja i prenamjene, a Atletico je već preselio u novi dom, na velebni Wanda Metropolitano. Pod okriljem noći na razrovani Vicente Calderon ušli su mladići koji su malo željeli pogledati stanje.

Nekako su prošli strogo osiguranje i čuvare, popeli su se na vrh stadiona i 'opalili' nekoliko selfija. Prošetali su tribinama, malo razgledali lože u kojima su nekada sjedili ugledni gosti, a sve su dokumentirali na videu koji su objavili na YouTubeu. Nisu imali nikakvu zaštitnu opremu ili opremu za penjanje.

Na videu se vidi da je nestašna grupa mladića jedva izašla sa stadiona jer su čuvari neprestano šetali vanjskim prstenom razrušenog stadiona. Šaputali su, pronašli neki rupu i skočili s tri metra visine na obalu rijeke Manzanares.

- Samo smo htjeli snimiti neki materijal da ljudi vide u kakvom je stanju stadion. Nikome nismo htjeli nauditi ili neku štetu napraviti, prema ovom stadionu imamo puno poštovanja - rekao je Allprex, jedan od članova te grupe.

To što su oni mislili i htjeli ne zanima kompaniju koja je zadužena za rušenje stadiona. Netko je mogao stradati, a grupi mladića prijeti i do šest mjeseci zatvora zbog ilegalnog upada na posjed.

 

 

Komentari (12)
  • Tuzno za vidjet ovakav nogometni hram u ovakvom stanju , nikad nece bit stadiona sa uzarenijom atmosferom u spanjolskoj ... aupa atleti !!!

    12. 7. 2019,   23:04
  • E da je nama jedan takav kojeg oni ruse/prenamjenjuju zbog dotrajalosti, kod nas bi i takav bio vrh, kad nemamo pravi posteni stadion, a vice-prvaci svijeta! Sto Davor kaze na sve to, jos uvijek se nada da ce nam carobni Kinezi rjesit sve probleme koje sami nismo bili u stanju rijesiti gotovo 30 godina?! Dok se sami ne uhvate posla i pocnu napokon graditi nesto nece nam nitko nista na lijepe oci srediti.

    13. 7. 2019,   02:55
  • Nek dodju kod nas, mogu se slobodno penjat na katedralu (tako i tako nece bit zavrsena jos bar 20 god)

    13. 7. 2019,   12:36