Obavijesti

Sport

Komentari 0

Popović je Hrvatskoj donijela prve bodove nakon šest godina

Popović je Hrvatskoj donijela prve bodove nakon šest godina
2

U dramatičnoj utrci u alpskoj kombinaciji pobjedu je odnijela Talijanka Federica Brignone. Mlada Leona Popović osvojila je 18. mjesto čime je donijela hrvatskom ženskom skijanju prve bodove nakon 2011.

VIDEO

Federica Brignone (26) pobjednica je alpske kombinacije održane u Crans-Montani. Drugo mjesto pripalo je slovenskoj skijašici Ilki Štuhec (26). Iako je nakon prve vožnje imala vodeću poziciji, popustila je pod pritiskom i time propustila Sloveniji donijeti drugu pobjedu danas. Iskusna Austrijanka Michaela Kirchgasser (31) zauzela je treću poziciju.

No za nas je najvažnija vijest iz Crans-Montane sjajno 18. mjesto mlade Leone Popović (19). Prvi su to bodovi za hrvatsko žensko skijanje nakon šest godina, ali i prvi za Leonu u karijeri. Posljednja hrvatska skijašica koja je osvojila bodove u Svjetskom kupu bila je Sofija Novoselić. Na Snježnoj kraljici u siječnju 2011. osvojila je 25. mjesto.

- Prva vožnja superveleslaloma bila je pod dosta teškim uvjetima, bilo je toplo i staza nije bila baš idealna, ali drago mi je da sam izvukla dobru vožnju. Slalom nije bio na dobrom nivou, ali zadovoljna sam jer zadnje utrke baš nisam završavala. Ipak sam uspjela osvojiti neke bodove - rekla je Leona nakon svojih prvih bodova u karijeri.

Popović, koja je u superveleslalomu imala 28. vrijeme, solidnim je slalomskim nastupom, u toj je disciplini imala 14. rezultat, stigla do ukupno 18. pozicije sa 3.97 sekundi slabijim vremenom od Brignone i stigla do prvih 13 bodova u Svjetskom kupu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Utrka nije prošla bez problema. U prvoj vožnji ispale su Feierabend, Worley i Štuhec. Start je kasnije spušten i utrka je ponovljena. Nažalost, Feierabend nije startala ponovno, za razliku od Worley i Štuhec. Nastup su otkazale i skijašice iz SAD-a, Lindsey Vonn je zamolila da se utrka zaustavi jer je snijeg premekan, a takvu utrku okarakterizirala je kao nesigurnu.

U ukupnom poretku Mikaela Shiffrin (21) i dalje drži vodeću poziciju ispred Švicarke Lare Gut i Slovenke Štuhec. Sutra će se U Crans-Montani održati super-G koji je na rasporedu u  10:30 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka