Obavijesti

Sport

Komentari 10

Poraz Dinama u završnici, slijedi 'nemoguća misija'

Poraz Dinama u završnici, slijedi 'nemoguća misija'
14

Porazom 2-0 nogometaši Dinama su se doveli na rub ispadanja iz Lige Uefe. U zadnjem kolu im je potrebna pobjeda od dva razlike protiv Rennesa

VIDEO

Dinamo je 86 minuta imao relativno povoljan rezultat, a na kraju uvjerljivo izgubio. Opet će se govoriti o (ne)zrelosti za Europu, što se nakon 90 minuta protiv HSV-a zapravo i nameće samo po sebi. Treću utakmicu zaredom Dinamo je zaslužio više od onoga što je dobio i to više ne može biti slučajnost. I dok su protiv Basela i Branna "modri" po svemu morali dobiti utakmicu, u srijedu navečer u Maksimiru to baš i nije bilo tako.
- HSV je sjajna momčad, očekivali smo tvrdu utakmicu i nažalost opet nismo realizirali neke naše šanse. I bod bi nam bio značajan - rekao je nakon utakmice pomalo razočarani trener Dinama Branko Ivanković.
Kiks Dinamove obrane, valjda prvi na utakmici, dogodio se u 87. minuti. Nakon centaršuta Van der Vaarta lopta je doletjela u peterac, nitko iz obrane nije reagirao, pa De Jongu nije bilo teško zabiti s dva metra. U sudačkoj nadoknadi konačni dojam pokvario je Čale. Napravio je 'glupi' faul na Demelu, škotski sudac je dosudio penal, a realizirao ga je Piotr Trochowski.
A počelo je mirno, gotovo i dosadno. Tek u 18. minuti 'dogodila' se prva šansa. I to za goste. Čeh Jarolim je odlično pucao s 20-ak metara i pogodio prečku. Iz daljine su desetak minuta kasnije pokušali prvo Vukojević, pa Pokrivač, ali bile su to lake lopte za golmana Rosta. Šansu je nakon nabacivanja Modrića imao i Balaban, no ni on nije pogodio. Najbolju šansu Dinamo je propustio u 44. minuti. Balaban je izborio slobodni udarac na 17 metara, u sjajnoj poziciji, a sam je i pucao. Napravio je to izuzetno loše, pucao po zemlji u golmanovu stranu...
Ni u nastavku nije bilo puno promjena. HSV je bio taktički fantastičan i Dinamo nije mogao probiti njihovu obrambenu koncepciju. Tri minute nakon što je umjesto slabog Balabana ušao Tadić, Reinhardt je pucao glavom nakon slobodnog udarca i pogodio stativu. Dinamo je pokušavao, a HSV pogađao okvir gola. Imali su i "modri" još neke prilike, ali sve što se dogodilo su dva gola u mreži Georga Kocha.
- Nismo zaslužili poraz, mislim da je ovo nerealan rezultat. Opet su nam se dogodile iste pogreške, pala nam je koncentracija kao i u prošlim utakmicama... - govorio je kapetan Dinama Luka Modrić.
Dinamu sada u Rennesu treba pobjeda s dva gola razlike da bi prošao, što je teško za očekivati.
- Ovo je najvjerojatnije kraj našeg europskog puta. Nećemo se predavati, ali čini mi se da je u posljednjem kolu pred nama 'nemoguća misija' - pričao je u tunelu razočarani Ognjen Vukojević.

DINAMO - HSV 0-2 (0-0)
STRIJELCI: 0-1 De Jong (87), 0-2 Trochowski (90-11m)
DINAMO (4-2-3-1): Koch 7 - Etto 7, Drpić 6.5, Carlos 6, Čale 6.5 - Vukojević 6, Pokrivač 6 ('90 Šokota) - Sammir 6.5 ('76 Vrdoljak), Mandžukić 6, Modrić 7 - Balaban 5.5 ('58 Tadić 6.5).
HSV (4-4-1-1): Rost 7 - Boateng 6, Reinhardt 6.5, Mathijsen 7, Atouba 6 - De Jong 7, Jaromilm 6.5, Kompany 6.5, Castelen 6 ('76 Demel) - Van der Vaart 6 ('88 Trochowski 6.5) - Olić 6 ('84 Choupo-Moting).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka