Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Vatreni' velikog srca! Prikupili skoro pola milijuna za Klaićevu

'Vatreni' velikog srca! Prikupili skoro pola milijuna za Klaićevu
11

Održana je donatorska večer Zaklade Vatreno srce, koju su prije više od deset godina pokrenuli igrači na čelu s izbornikom Slavenom Bilićem kojeg je do suza dirnuo jedan posjet Klaićevoj

VIDEO

Hrvatski reprezentativci sudjelovali su na donatorskoj večeri u hotelu Westin u organizaciji Zaklade Vatreno srce. Projekt je prije više od deset godina pokrenuo bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić koji nije mogao doći zbog poslovnih obaveza u Saudijskoj Arabiji. U tome mu je pomogao prof. dr. sc. Josip Paladino.

Program je prenosio HRT, a vodio ga je Marko Šapit uz pomoć Vikija Ivanovića i Stjepana Baloga.

- Zaklada je osnovana 2008. godine kada je izbornik bio Slaven Bilić i od tada radi s ciljem da pomogne djeci sa zdravstvenim i socijalnim problemima. Orijentirali smo se na te dvije stvari. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine odraditi sličnu akciju za neku drugu instituciju. Zahvaljujem svim gledateljima koji će nazvati večeras. Zahvaljujem i sponzorima koji su omogućili da se održi ova večer - rekao je prof. dr. sc. Josip Paladino, jedan od pokretača projekta.

Akciju je s oduševljenjem popratio i aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Željeli smo pomoći ne samo na nogometnom terenu nego i kroz ovakvu akciju. Mi smo živjeli mjesec dana kao najbogatija država svijeta, širili smo pozitivu, pokazali smo kvalitetu. Pred nama je još puno utakmica, a mi moramo biti dostojanstveni kako u pobijedi tako i u porazu.

Tradiciju Nike Kovača i Darija Srne nastavio je kapetan reprezentacije Luka Modrić.

- Nastavljam tradiciju Nike Kovača i Darije Srne u ovoj zakladi. Ponosan sam što kao reprezentacija već godinama pomažemo potrebitoj djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Mislim da djeca trebaju našu pomoć najviše. Siguran sam da će nam se priključiti svi naši navijači i da će nam pomoći da prikupimo sredstva za akciju Korak u život - rekao je najbolji igrač svijeta Luka Modrić.

-Iskoristimo moć nogometa. Zamislimo se malo. U 211 članica Fife mi smo drugi i sigurno da možemo puno pomoći - rekao je predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Glazbeni dio otvorio je pjevač Marko Tolja svojim hitom 'Tišina', a nakon toga nastupila je Nina Badrić s pjesmom 'Rekao si'. Goste je zabavio i Tony Cetinski koji je tijekom SP-a u Rusiji vodio navijanje navijača na Crvenom trgu. Glazbeni program zatvorio je Luka Nižetić.

- Ponosan sam jer se opet pokazalo veliko srce ovog naroda. Ja zahvaljujem svima na tome i drago mi je da će to veliko srce opet potpiriti ovo naše 'Vatreno srce' - rekao je liječnik reprezentacije Zoran Bahtijarević.

- Čestitam svima onima koji su imali taj refleks da naprave ovakvu predstavu. Nema razloga da ne kažem svima: kapa do poda - kratko je poručio bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Akciju su podržali i bivši hrvatski izbornici Igor Štimac, Mirko Jozić i Miroslav Ćiro Blažević, te bivši trener Dinama Nikola Jurčević. Akciju su došli podržati i zlatni hrvatski veslači Valent i Martin Sinkovića, a tu je i Sandra Perković. Na telefone su se javljali i kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat, te njegov klupski kolega Damir Bičanić.

U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

Ove godine Zaklada prikuplja sredstva za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Cijena poziva je 6,25 kuna, a broj je aktivan od danas do 3. prosinca.

Nema ničeg ljepšeg i važnijeg od pružanja pomoći potrebitoj djeci, stoga okrenite broj 060 9004 i pokažite svoje veliko srce!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje