Obavijesti

Sport

Komentari 50

Šok na Euru: Šveđani korak do ispadanja, Portugalci ih razbili!

Šok na Euru:  Šveđani korak do ispadanja, Portugalci ih razbili!
7

Ovakvu utakmicu žuto-plave tribine Malmö Arene nisu očekivale. Njihova je Švedska trebala rutinski odraditi utakmicu s Portugalom, a jedini tko je rutinski nekoga odradio bio je upravo Portugal i to s 10 (!) razlike

VIDEO

Novi šok na Euru! Portugal je neočekivano pobijedio Švedsku 35-25 i tako stigao do prvih bodova, a Švedsku praktički nokautirao iz borbe za put do medalja.

Još za vrijeme utakmice Norveške i Mađarske Malmö Arena se počela puniti plavo-žutim majicama, kapama, šalovima i ostalim rekvizitima. Kako i ne bi - doma su. No, nisu Portugalci puno marili za to. Quintana je skinuo odmah dva zicera, jedan sedmerac i kontru, a njegova je momčad zabila dva gola. Bilo je to čudnih pet minuta, ali je onda Arnesson polukontrom vratio Švedsku u život i izjednačio na 2-2.

Tata, ja bih igrao kao Duvnjak! Znam, sine, i Mikkel Hansen bi
Tata, ja bih igrao kao Duvnjak! Znam, sine, i Mikkel Hansen bi
Handball - 2020 European Handball Championship - Main Round Group 2 - Portugal v Sweden

Iako se činilo kao da se Švedska probudila, stigli su do izjednačenja pa čak i do vodstva, nesmotrenost i dvije izgubljene lopte preokrenule su još jednom rezultat u korist Portugala na polovici prvog dijela, a uskoro se taj preokret povećao i na tri gola prednosti serijom 4-0 (Ferraz, Salina, Branquinho, Portela).

Kraj mađarske idile: Sagosen Norvešku doveo do vrha grupe
Kraj mađarske idile: Sagosen Norvešku doveo do vrha grupe

Sredinom drugog dijela Portugalci su pobjegli na sedam razlike, a Malmö Arena je shvatila - povratka nema. Šutile su tribine, a igrači bespomoćno trčali po terenu. Appelgren i Palicka nisu se proslavili kao niti igrači u polju. Andreas Nilsson pomagao je i šutevima i obranom i asistencijama, ali ništa nije bilo dovoljno dobro za rušenje poletnog Portugala koji je nakon 2006. opet pokazao da se može nositi s favoritima.

Handball - 2020 European Handball Championship - Main Round Group 2 - Portugal v Sweden

Nisu se snašli Šveđani, tako je barem izgledalo. Portugal je svoju prednost čuvao i četiri gola prenosti imao i pet minuta prije pauze. Portugalce je predvodio Ferraz, a pratili su ga Rui Silva i Magalhaes. Ekdahl je bio najbolji među Šveđanima s tri postignuta gola.  Iako se činilo kao da ih ima puno više, službena statistika kaže kako je Quintana skupio tek pet obrana u prvome dijelu u kojemu je Portugal bio bolji s 15-12.

U deset minuta nastavka Švedska se dobro držala i to ponajviše zahvaljujući Andreasu Nilssonu koji je postigao čak tri gola u tom razdoblju.

Činilo se  kao da Šveđani više ne vjeruju niti sami sebi, a nisu im vjerovali niti njihovi navijači. Nekada velika sila europskog rukometa izigrana je kao debitant od 'tamo nekog' Portugala.

Bit će sada sigurno lakše Portugalcima susresti se s Islandom koji im dolazi nakon dva uzastopna poraza. Šveđani će se pokušati izvući protiv Norveške u skandinavskom derbiju i protiv jako, jako raspoložene momčadi predvođene fenomenalnim Sanderom Sagosenom.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović