Obavijesti

Sport

Komentari 104

Portugal kod kuće osvojio prvu Ligu nacija golčinom Guedesa...

Portugal kod kuće osvojio prvu Ligu nacija golčinom Guedesa...
22

Reprezentacija Portugala osvojila je prvo izdanje Lige nacija na domaćem terenu na stadionu Porta. Svladali su Nizozemsku 1-0 golom Goncala Guedesa koji je topovski pogodio na asistenciju Bernarda Silve

VIDEO

Nogometna reprezentacija Portugala pobjednik je prvog izdanja Lige nacija nakon što je u finalnom susretu u Portu pred 47.000 gledatelja pobijedila Nizozemsku sa 1-0.

Gol odluke zabio je Goncalo Guedes u 60. minuti. Portugalci su na putu do trofeja osvojili prvo mjesto u skupini ispred Italije i Poljske, potom u polufinalu pobijedili Švicarsku sa 3-1, a u završnom susretu i Nizozemsku. 

Cristianu Ronaldu i društvu to je drugi veliki naslov u posljednje tri godine nakon što su 2016. slavili na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Portugalu je za naslov pobjednika pripalo i 10.5 milijuna eura, dok su Nizozemci zaradili devet milijuna eura.

Portugalci bogatiji za 10,5 mil. eura, HNS-u ide 2,25 milijuna
Portugalci bogatiji za 10,5 mil. eura, HNS-u ide 2,25 milijuna

Nakon slabih pola sata prvi su zaprijetili Portugalci. Nakon ubačaja iz kornera u 30. minuti je pucao Fonte, ali ravno u Cilessena. Samo dvije minute potom sa 20 metara je pucao Bruno Fernandes, no nizozemski vratar je još jednom bio spreman. U 36. minuti još jednom je pokušao Fernandes, ali je pucao pored gola. Nizozemska je u prvom dijelu bila blijeda i nije odigrala apsolutno ništa.

Svoju bolju igru Portugal je okrunio vodstvom u 60. minuti, a pogodak je postigao Guedes. Napadač Valencije je sjajno primio loptu Bernarda Silve i udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za 1-0.

Prvu pravu priliku na utakmici Nizozemci su imali tek u 65. minuti kada je Depay pucao glavom nakon ubačaja De Beeka, ali je Rui Patricio bio spreman. Napadač Lyona je zabio sedam golova u zadnjih devet nastupa za 'Oranje', ali protiv Portugala nije se uspio upisati među strijelce. U 83. minuti zaprijetio je i Luuk de Jong, ali je pucao pored gola. 

U ranije odigranom susretu za treće mjesto Engleska je u Guimaraesu pobijedila Švicarsku sa 6-5 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon 120 minuta igre nije bilo golova, a pitanje pobjednika razriješeno je u šestoj seriji jedanaesteraca kada je Jordan Pickford obranio udarac švicarskom nogometašu hrvatskog porijekla Josipu Drmiću.

Englezi su bili bliži pobjedi, imali su nekoliko sjajnih prilika, a čak tri puta su gađali okvir gola, no u 120 minuta igre nisu uspjeli svladati Yanna Sommera. Posebno se ispromašivao Raheem Sterling koji je imao četiri odlične prilike.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca odluka je pala u šestoj seriji, a tragičar je postao napadač Borussije Moenchengladbach čiji je udaraca Pickford sjajno obranio. Za englesku su zabili Maguire, Barkley, Sancho, Sterling, Pickford i Dier, a kod Švicaraca Zuber, Xhaka, Akanji, Mbabu i Schar.

Osvojivši 3. mjesto Engleska je zaradila 8 milijuna eura, dok je Švicarcima pripalo 7 milijuna eura.

PORTUGAL - NIZOZEMSKA 1-0

PORTO. Stadion Dragao - 47.000 gledatelja; Sudac: Alberto Undiano Mallenco (Španjolska);
Strijelci: 1-0 Guedes (60)
Žuti kartoni: Dumfries
Crveni kartoni:

PORTUGAL: Rui Patricio - Semedo, Dias, Fonte, Guerreiro - Danilo Pereira, Carvalho (od 90+2 Neves),  Fernandes (od 82. Moutinho) - Ronaldo, Guedes (od 75. Rafa Silva), Bernardo Silva

NIZOZEMSKA: Cillessen - Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind - De Roon (od 82. L.de Jong), F.de Jong, Wijnaldum - Bergwijn (od 60. De Beek), Depay, Babel (od 46. Promes)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova