Obavijesti

Sport

Komentari 9

Bahati portugalski mediji: Ovo se moglo riješiti i u 90 minuta

Bahati portugalski mediji: Ovo se moglo riješiti i u 90 minuta
7

Unatoč prolasku u četvrtfinale, nema salve hvalospjeva na račun Benfice u portugalskim medijima koji ističu da su prevagu donijeli igrači s klupe, ne sviđa im se što se moralo u produžetke, a suce ne spominju

VIDEO

Benfica je preko Dinama ušla među osam najboljih u Europskoj ligi... Taj 'zapisničarski' zaključak zapravo je preslik reakcije najuglednijih portugalskih sportskih medija.

Nit' je Liga prvaka, niti je protivnik prva europska liga pa se A Bola i ostali nakon 'protokolarnih' čestitki (posebno na lijepim pogotcima) više bave činjenicom da se moralo igrati 120 minuta.

Ključ je nađen na klupi

- Tri predivna pogotka slomila su otpor Hrvata, ali tek su igrači s klupe odveli stvari u željenome smjeru. Očekivani prolaz u četvrtfinale dosegnut je tek nakon produžetaka, a stvar je olakšalo i isključenje Dinamovog beka - piše lisabonska (i najtiražnija) A Bola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekivalo se da stvar riješe u 90 minuta, ali 'Orlovi' su pojačanim pritiskom od drugog poluvremena nadalje zaslužili proći dosta zatvoreni Dinamo. Priča je prema sretnom završetku krenula tek kada je Pizzi dobio pomoć pričuva, Jonasa i Grimalda - zaključak je lista O Jogo iz Benficinog 'neprijateljskog' Porta.

- Konačnih 3:0 zvuči lijepo, no bilo je potrebno jako puno truda i vremena da se nadoknadi 0:1 iz Zagreba. Ključ plasmana u četvrtfinale Benfica je morala tražiti i našla ga je na klupi za pričuvne igrače. Zasluženo, ali sa puno muke - komentira još jedan lisabonski sportski dnevnik, Record.

Uobičajeni radni dan

Penal na Petkoviću? Time se apsolutno nitko ne bavi, čak niti u 'live' tekstualnim prijenosima portugalski kolege ničime nisu podvukli spornu situaciju iz 22. minute.

Duel Gabriela Piresa i Dinamovog napadača Portugalcima je nevažan. Generalno, što se suđenja tiče, notirano je ime arbitra i to je sve.

Za Dinamo se usput podvlači da se samo branio no priznaju kako su Zagrepčani to radili jako dobro više od 90 minuta, a Gojakova šansa je 'trenutak velikog straha za Benficu i još većeg promašaja za Dinamo'.

Sve u svemu, ulazak u četvrtfinale Europske lige takvog kluba kao što je Benfica za Portugalce je ništa više nego još jedan uobičajeni radni dan. Koji je trajao duže nego što je trebao, ali najvažnije je da je - uspješno završen.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida