Obavijesti

Sport

Komentari 9

Poslastica za kraj godine! Ovaj UFC nikako ne želite propustiti

Poslastica za kraj godine! Ovaj UFC nikako ne želite propustiti
1

Samo ćemo reći Khabib Nurmagomedov i Edson Barboza, povratak Carlosa Condita, super atraktivna borba Dana Hookera i Marca Diakiesea te prva obrana Cris Cyborg protiv sjajne Holly Holm. Spektakl

VIDEO

UFC nam je ove godine priredio nekoliko sjajnih spektakla. Nekoliko nezaboravnih match upova nadmašit će promašenu godinu UFC-eva vodstva i pogrešnih poteza vođenja elitne MMA organizacije. Ali zato je tu UFC 219 da još jednom zaliječi rane. Vlasnici američke promocije kao da su se na ovaj način barem djelomično htjeli iskupiti.

Jer za kraj godine uparili su magičnog Khabiba Nurmagomedova i Edsona Barbozu, a to će za sve ljubitelje MMA-a biti glavna borba večeri iako je to ustvari ona između Cris Cyborg i Holly Holm. Da se krivo ne shvatimo, susret dvije najbolje borkinje današnjice u kategoriji do 66 kg bit će superzanimljiv, uvijek je vatreno kada se bori najbolja borkinja svijeta Cris Cyborg Justino, ali Khabib vs. Barboza je ipak priča za sebe.

Khabib Nurmagomedov vs. Edson Barboza

Ako je netko u novijoj MMA povijesti, osim Conora McGregora, uspio na sebe navući toliko pozornosti onda je to Khabib Nurmagomedov. Dagestanac se borio s medvjedom (doslovno), u karijeri je neporažen uz skor 24-0, a gaji takav stil u kojem doslovno lomi svoje protivnike. Neiscrpan je izvor energije i tehnike i ne postoji borac koji je uspio dokučiti na koji način izaći na kraj s Khabibom.

Možda će to biti upravo Edson Barboza. Sjajni, fantastični Brazilac. Njegov stand up jedan je od najboljih u diviziji, ako ne i u cijelom UFC-u. Udarci nogama i način na koji ih upućuje su zaista spektakularni, a dovoljno je reći da je upisao nokaut low-kickom, middle-kickom i high-kickom. Doduše, ovaj high-kick bio je spinning back kick i prvi je u povijesti UFC-a kao takav.

Inače, ovdje je riječ o drugom i trećem izazivaču lake kategorije gdje je prvak Conor McGregor, a interim prvak i prvi izazivač Tony Ferguson. Ako je vjerovati logici i razumu (iako to u slučaju UFC-a baš i nije tako) pobjednik ovog match upa trebao bi ići na pobjednika borbe Conor McGregor vs. Tony Ferguson. Spektakl.

Cris Cyborg vs Holly Holm

'Preacher's Daughter' široj publici se predstavila pobjedom nad Raquel Pennington, a šokirala cijeli borilački svijet brutalnim nokautom nad Rondom Rousey. Nekako je, s vremenom, njezin zaštitni znak postao taj "head-kick" povezan udarcima na podu. Holm ima sjajan stand up, njezini udarci nogom mogli bi srušiti bilo koju borkinju.

No, imat će zaista težak zadatak. Cristiane Justino Venâncio poznatija kao Cris Cyborg uvjerljivo je najbolja borkinja današnjice. Žena je kao stroj, ima najbolji stand up današnjice u žena, a povrh svega za poraz ne zna nevjerojatnih 12 godina. Ustvari, taj jedan jedini poraz u karijeri (omjer 18-1) dogodio se odmah na početku njezine karijere.

Dakle, Cris Cyborg ima niz od 12 godina bez poraza, bivša je Strikeforce i Invicta prvakinja, a nevjerojatno zvuči podatak da su samo dvije borbe u njezinoj krijeri otišle do odluke sudaca dok je jedna proglašena no contest iako je i nju Cyborg dobila TKO-om u prvoj rundi, no zbog pada na doping testu rezultat je poništen. Drugim riječima, Brazilka je 16 protivnica završila nokautom.

Njezina vještina u stand up-u nadilazi mogućnosti svih ostalih protivnica. Ne samo da ima izvrsnu boksačku tehniku nego zbog svoje muay thai pozadine protivnice lomi koljenima.

Sve u svemu, u ženskom MMA-u trenutno nema bolje borbe od ove.

Vraća se Carlos Condit

Ima 33 godine, a čini se kao da je tu oduvijek. Ustvari, njegov angažman u UFC-u tek će 2019. godine doseći jubilej i napuniti 10. No, ako će netko jednog dana nositi epitet legende onda je to Carlos Condit. Sjajni velteraš nema s kim se nije borio, a sada se u oktogon nakon više od godine dana pauze na oduševljenje svih svojih obožavatelja.

Vezao je dva poraza - od Robbieja Lawlera za naslov prvaka veltera, a zatim i od Demiana Maie. Bivši interim prvak UFC-a u kategoriji do 77 kilograma večeras se u glavnom dijelu programa vraća protiv Neila Magnyja, koji traži oporavak nakon poraza od Rafaela Dos Anjosa.

Noćas će se boriti i sjajni Marc Diakiese, koji je u zadnjoj borbi doživio prvi poraz u karijeri. Bolji je nakon podijeljene odluke sudaca bio Drakkar Klose. Inače, Diakiese je borilačka zvijezda u Britaniji, a krasi ga atraktivan, akrobatski stil. Njegov protivnik bit će Dan Hooker, Australac s omjerom 4-3 u UFC-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu