Obavijesti

Sport

Komentari 75

Prva afrička pobjeda na SP-u! Senegal slomio slabu Poljsku

Prva afrička pobjeda na SP-u! Senegal slomio slabu Poljsku
1

Nedopustivo loša Poljska sama je sebi zabila, dvaput: najprije klasični autogol Cioneka, a onda Szczesny izletom u prazno Niangu servira loptu pred vlastita nebranjena vrata. Krychowiakov gol bio je tek iluzija.

VIDEO

Nogomet fascinira i zanima milijarde ljudi, ali vjerojatno ih nema više od 10 koji su iskreno mislili da će nakon prvog kola tablica skupine H na ovom Svjetskom prvenstvu izgledati tako da su Senegal i Japan zajedno na vrhu, a Kolumbija i Poljska zajedno na pozicijama koje im zasad jamče tek ispadanje i prije nego što počne nokaut-faza Mundiala.

Ali... Evo, stvari izgledaju ovako:

Prvo je poluvrijeme bilo obostrano žustro, ali bolno nesadržajno. Do 37. minute. Idrissa Gueye je pucao sa 16 metara, lopta se odbila od Thiaga Cioneka, prevarila Szczesnog i završila u poljskoj mreži - 1:0 za Senegal. Publika je dobila gol koji je trebao otvoriti utakmicu. Što se donekle i dogodilo. Poljaci jesu u nastavak krenuli odlučnije, ali nakon 15 minuta sami su sebi napravili cirkus kakav ni na nedjeljnom haklu nije dozvoljen.

Krychowiak je (samo on zna zašto) s centra išao vraćati loptu pred svoj gol, poljski su stoperi gledali, vratar Szczesny se uplašio da on mora reagirati, krenuo sa gola pa istrčao tako da je promašio i loptu i protivnika i... M'Baye Niang je sa smiješkom lagano uvaljao loptu u nebranjeni gol satirično-nogometne družbe iz Poljske - 2:0 za Senegal.

I gol i igra do izlaska s travnjaka zbog ozljede u 75. minuti bili su dovoljni da strijelac drugog pogotka i napadač za kojeg je Torino Milanu platio 20.000.000 eura bude proglašen SofaScoreovim igračem utakmice.

Poljska se mučila s loptom do 86. minute kada je slobodnjak Grosickog s desne strane pronašao glavu Krychowiaka koji je, iz teške situacije - iskosa s lijeve strane, uspio glavom savladati N'Diayea. Finiš je donio pokoje uzbuđenje pred vratima Afrikanaca, ali Poljska se probudila prekasno i skoro pa slučajno. Završilo je - 2:1 za Senegal. 100% zasluženi trijumf, prva pobjeda jedne afričke reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu.
Igre se u ovoj skupini nastavljaju u nedjelju, 24-og. Najprije će na travnjak pobjednici, a onda poraženi iz prvog kola. Raspored je ovaj: 17:00 Japan vs. Senegal u Jekaterinburgu pa od 20:00 Poljska-Kolumbija u Kazanu.
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske