Obavijesti

Sport

Komentari 1

Posljednja šansa za Rio: Filip i Ana u borbi za Olimpijske igre

Posljednja šansa za Rio: Filip i Ana u borbi za Olimpijske igre
6

Hrvatski gimnastičari Filip Ude i Ana Đerek u subotu će na kvalifikacijskom natjecanju u Rio de Janeiru pokušati izboriti plasman na Olimpijske igre

VIDEO

Filip Ude je među natjecateljima na pokusnom natjecanju koje će biti održano u istoj dvorani u kojoj će se 98 gimnastičara u kolovozu boriti za olimpijska odličja.

Ovo je posljednja prilika gimnastičarima poput Filipa, koji se još nisu kvalificirali za Olimpijske igre, da kroz višebojski nastup probaju to učiniti. Zasada je popunjeno 48 mjesta, a ostalo ih je još 50. Dvadeset mjesta je rezervirano za natjecatelje iz četiri najbolje momčadi koje će se pridružiti onima koje su se već kvalificirale na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Glasgowu, a još 30 za pojedince iz zemalja koje neće momčadski biti zastupljene na OI.

- Spreman sam za Test Event. Odradio sam super pripreme u Njemačkoj s njihovim nacionalnim timom, sve je išlo po planu i stvarno mogu reći da sam spreman. Ne znam koliko će bodova trebati za izboriti Olimpijske igre, ali meni je cilj skupiti 86 bodova u višeboju. Mislim da će to biti dovoljno - rekao je Ude uoči subotnjeg nastupa u Rio de Janeiru.

Hrvatski reprezentativac je u prvoj kvalifikacijskoj skupini koja će u prvoj rotaciji vježbati na ručama. Potom slijede vježbe na preči i parteru. U četvrtoj rotaciji Ude će vježbati na svojoj najjačoj spravi, konju s hvataljkama, a nastup će završiti na preskoku. Natjecanje započinje u 15.30 sati po hrvatskom vremenu.

Ude po treće Igre, Ana po prve

- Ne razmišljam o neuspjehu, vjerujem u sebe i znam da će sve biti u redu. Ovo sam čekao četiri godine i jedva čekam da to odradim kako treba, a onda se okrenem pripremama za 'pravi Rio' i posvetim samo konju s hvataljkama. Imam iskustva s ovakvim kvalifikacijama, znam što trebam napraviti i vjerujem da ću uspjeti - samouvjereno je poručio 29-godišnji Čakovčanin koji neće biti usamljen na ovom natjecanju.

Naime, u nedjelju će se za svoje mjesto na Olimpijskim igrama boriti i najbolja hrvatska gimnastičarka, Splićanka Ana Đerek, koja je također smještena u prvu kvalifikacijsku skupinu. Bude li uspješna, Ana će se izboriti za svoj premijerni olimpijski nastup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...