Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Posljednje Saline riječi: Avion izgleda kao da će se raspasti...

None Foto: Instagram, ITW News/Twitter

Emiliano Sala bio je u avionu koji je nestao s s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka. U posljednjoj poruci koju je poslao prijateljima napisao je kako se boji. Potraga još uvijek traje

Ušao sam u avion koji izgleda kao da će se raspasti, dio je posljednje glasovne poruke koju je argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) poslao svojim prijateljima, piše L'Equipe.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao.

Sala je bio u avionu koji je poletio iz Nantesa u Cardiff, a koji je u ponedjeljak nestao s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka. U avionu je osim napadača bio još samo pilot.

- Idem u Cardiff. Sutra ću već trenirati s novim suigračima. Ako vam se ne javim za sat - sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži... Bojim se - posljednja je poruka Argentinca.

Emiliano Sala je prije nekoliko dana prešao u Cardiff u transferu vrijednom 17 milijuna eura, a u Wales je letio privatnim zrakoplovom predsjednika svog novog kluba.

U Nantesu ga je trenirao Vahid Halilhodžić koji nam je potvrdio da je Argentinac u ponedjeljak bio u klubu i prije puta se oprostio od suigrača.

Lokacija nestanka aviona

Nestali avion tražili su u ponedjeljak do 2 ujutro, potraga je morala biti prekinuta zbog lošeg vremena, a nastavila se ujutro. Avion traže dva helikoptera, dva aviona i brod koji su pregledali 1600 km2 područja za koje vjeruju da je avion nestao.

- Nema traga avionu, ali nastavljamo potragu. Teško da je ovo netko preživio. Ni spasitelji ne očekuju da ima preživjelih. Jednostavno ne znamo kako je avion mogao samo tako nestati s radara. Uopće nije bilo radio komunikacije između pilota i tornja. Samo je nestao - rekao je istražitelj John Fitzgerald.

Roditelji u Argentini čekaju vijesti o sinu

Horacio i Mercedes Sala, nogometaševi roditelji, bilo kakve vijesti o sinu čekaju u Argentini. 

- Prijatelj mi je rekao da je nestao avion i da misle da je moj sin u njemu. Jako sam zabrinut, ništa ne znamo. Očajni smo, nadamo se da će sve dobro završiti. Pričao sam s njim u nedjelju. Još nam se nitko iz Nantesa nije javio, sve što znamo je da je to bio mali avion i da je nestao iznad Engleskog kanala - rekao je u utorak otac Horacio.

 

Komentari (40)
  • Žao mi je dečka,kao da je imao predosjećaj

    23. 1. 2019,   08:12
  • Svasta i ti privatni avioni stari po ko zna koliko godina, radije bi letio 2.klasom 1000 puta nego privatnim avionom sa 2 3 mjesta..

    23. 1. 2019,   08:11
  • 17M eura vrijedan transfer i onda ideš letećim krampom do novog kluba, kaj mu Palace nije mogao srediti moderniji avion?

    23. 1. 2019,   11:58