Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Dolaze nam mladići koji mogu biti novi Modrići i Rakitići...'

'Dolaze nam mladići koji mogu biti novi Modrići i Rakitići...'
2

Atmosfera je sigurno dobra. Svi smo svjesni da je utakmica od velike važnosti. Znamo da je ovo nama i njima zadnja prilika da odigramo dobro i da odemo na Euro, rekao je Josip Brekalo...

VIDEO

Pripreme za utakmicu protiv Slovačke su u punom jeku, a našim reprezentativcima se vratio Luka Modrić koji je u utorak dobio nagradu Golden Foot i tako je pospremio u svoje vitrine bogate brojnim trofejima. 

Pokretanje videa...

04:07

Svečanosti su završile i sada se Zlatko Dalić i njegovi igrači mogu u potpunosti posvetiti najvažnijoj utakmici u kvalifikacijama za Euro. Tin Jedvaj i Josip Brekalo su se ovaj put družili s novinarima u mix zoni.

Prvi je stigao nešto iskusniji i stariji Tin koji bi protiv Slovaka trebao opet igrati na desnom beku.

- Ostalo je još par dana do utakmice. Jučer smo obavili prvi ozbiljniji trening. Jedva čekamo utakmicu. Ulazimo bez nekog većeg presinga, u svlačionici znamo što možemo. Kad dođem ovdje želim igrati i pomoći kako god mogu, što god izbornik Dalić odluči gdje me treba najviše. Postoji neki vanjski pritisak, svi pričaju o utakmici, mi ulazimo u susret kao da je prva, a ne zadnja utakmica. Dat ćemo sve od sebe i idemo na pobjedu - rekao je Jedvaj.

On je ove sezone stigao u Augsburg na posudbu iz Bayer Leverkusena i odmah je pokazao koliko je dobar na poziciji stopera. Ubrzo se ustalio u prvoj momčadi, a upravo te predstave su učvrstile njegov status u reprezentaciji.

- Igre u Augsburgu su mi donijele kontinuitet igranja. Stalno igram ono što najbolje znam, a to je stoper. Mislim da je najbitnije da svaki vikend imam 90 minuta u nogama i najvažnije je da igram io da se razvijam - kaže Jedvaj.

Bundesliga - FC Augsburg v Bayern Munich

Hrvatska je u kvalifikacijama za Euro u prvim utakmicama baš dominirala, a onda bi u drugoj kiksali. To smo osjetili i protiv Mađarske, Azerbajdžana, Walesa..,

- Uvijek smo bolje igrali u prvoj jer je druga utakmica uvijek u malom razmaku od 2-3 dana od prve. Međutim, sada imamo ovu utakmicu i više vremena spremiti se, cijeli tjedan. Mislim da su to sve dobri uvjeti za subotu - kazao je Jedvaj, a onda otkrio najveće opasnosti kod Slovaka.

- Tu je Marek Hamšik, koji je najiskusniji i ima najviše utakmica u nogama. Imaju jako dobra krila, kao i vezni red. Tu je u obrani i Milan Škrinjar, koji igra odlično u Interu. Slovačka ima jako dobru ekipu i mislim da ne treba biti mjerilo naša pobjeda 4:0 tamo. No, mi smo Hrvatska, bolji smo i kvalitetniji, ali moramo to i dokazati - zaključio je Jedvaj.

Riječ je nakon njega pripala mlađem Josipu Brekalu.

firo: 19.09.2019, Football, UEFA Europa League, EL, season 2019/2020, VfL Wolfsburg - PFK Oleksandrija

- Atmosfera je sigurno dobra. Svi smo svjesni da je utakmica od velike važnosti. Znamo da je ovo nama i njima zadnja prilika da odigramo dobro i da odemo na Euro. Mi smo u boljoj situaciji nego Slovaci, pobjeda u prošloj utakmici u Trnavi nam je dala pravo da se osjećamo kao favoriti - rekao je mladi Josip Brekalo koji ove sezone igra apsolutno sjajno.

Postao je standardan igrač u njemačkom Wolfsburgu, a isto tako mu i Zlatko Dalić sve više vjeruje.

- Osjećam se dobro, propustio sam dva treninga i radio odvojeno kako bi sanirao neke ozljedice, ali sada je sve u redu, osjećam se dobro i nadam se da ću igrati. Nadam se da ću biti u najboljoj formi i da ću biti izborniku na raspolaganju. Zadovoljan sam sezonom u Wolfsburgu, nadam se da ćemo polusezonu odraditi na najbolji mogući način.

Brekalo je uz Nikolu Vlašića jedan od najmlađih članova reprezentacije, a nedavno im se pridružio i Dino Perić.

- Pa naravno ja sam jako mlad, došao sam prije godinu dana. Drago mi je da sam sve više i više dio ove momčadi. Osjećam se dobro i nadam se da ću u utakmici koja dolazi biti bitan igrač. Ja sam takav igrač, ja živim od toga da imam loptu u nogama. Nadam se da ću tako i nastaviti. Mladi igrači dolaze i dobro je da se polako namećemo i da dajemo obol ovoj ekipi, dobro je i da se pojavljuju nova imena i tako bi mogli dobiti nove Modriće i Rakitiće. Nadamo se da ćemo nastaviti ovako kako smo krenuli - zaključio je Brekalo koji bi protiv Slovaka trebao zaigrati od prve minute. 

Dino Perić je oduševio sve svojim igrama ove sezone, a on bi protiv Slovaka trebao debitirati.

- Riječi Nenada Bjelice su bile moj motiv i jako mi je olakšao kada mi je pokazao da mi vjeruje. Isključivo zbog trenera Bjelice je Dinamo napravio ovakve rezultate. A ja sam vjerovao u sebe i kada nisam igrao, kada sam bio ozlijeđen, i to me dovelo do reprezentacije. Ne znam još hoću li debitirati u subotu, ali već sam gledao Slovake i pun sam samopouzdanja. Naravno da nije isto ako igraš prvu ili 80. utakmicu, ali jak sam u glavi - rekao je Perić pa onda progovorio o razlici između Dinama i reprezentacije-

- Treninzi u reprezentaciji su razina više nego u Dinamu, samo treniranje s Modrićem je već razina više samo od sebe - zaključio je mladi Osječanin za Novu tv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve