Obavijesti

Sport

Komentari 11

Potillon: Vaha je bio diktator, bilo je nemoguće s njim raditi

Potillon: Vaha je bio diktator, bilo je nemoguće s njim raditi
1

Intervju s Lionelom Potillonom, nekadašnjim veznim nogometašem Saint-Etiennea i PSG-a, objavio je francuski web-portal Sport365.fr. Potillon je 'oprao' bivšeg trenera

VIDEO

Nekadašnji veznjak St. Etiennea i PSG-a za francuski portal Sport365 je pričao o nogometnoj karijeri. Karijeru je danas 37-godišnji Francuz završio prije četiri godine u Sochauxu, a francuskim je medijima ponajviše zanimljiv zbog vremena kad je branio boje PSG-a (od 2001. do 2003.) surađujući zajedno s trenerom Vahidom Halilhodžićem i tada dolazećom svjetskom zvijezdom Ronaldinhom, koji mu je bio suigrač.

O Ronaldinhu Potillon još uvijek govori biranim riječima, za razliku od Dinamova trenera:

- Uživao sam u Parizu. Taj je klub bio savršen za mene. Meni je odgovaralo što je oko njega toliko pritiska i stresa. Volio sam to. Za razliku od drugih igrača, koji su zbog toga osjećali mentalnu blokadu, mene je to motiviralo. Imao sam i krasan odnos s trenerom Luisom Fernandezom. Moja je avantura završila dolaskom Vahida Halilhodžića - počeo je Potillon nastavivši:

- Gospodin Halilhodžić najprije mi je produljio ugovor za četiri godine. Nažalost, dan nakon toga shvatio sam da me uopće ne treba i da me ne planira koristiti. Srećom pa me pozvao trener Real Sociedada Reynald Denoueix, te sam otišao u San Sebastian na posudbu.

- Kad sam se vratio, Halilhodžić je još uvijek stolovao u PSG-u. Nije dolazilo u obzir da se pomirim s njegovim diktatorskim metodama. Nisam mogao ostati. Otišao sam stoga u Sochaux.

Zašto vas je Halilhodžić otpisao?

- Ne znam. Prema onome što sam kasnije saznao čitajući novine, optužio me da sam sa suigračem Jeromeom Leroyem rovario protiv njegova prethodnika Fernandeza, što je bilo aposlutno netočno. Bio sam, ponavljam opet, s njim u sjajnim odnosima. Šteta što je sve tako ispalo: mislim i dalje da je moja pariška pustolovina mogla trajati još dugi niz godina.

Što danas mislite o Halilhodžiću?

- Ne mislim ništa i ne zanima me. Meni je s njim bilo nemoguće raditi. Jednostavno nismo imali iste ideje o ljudskim vrednotama. Ne mislim pritom ništa loše o njegovim stručnim kvalitetama, ali ljudski gledano, on je karakter koji mi naprosto ne odgovara.

O Ronaldinhu je Potillon, danas zaposlen kao marketinški direktor u Saint-Etienneu, kazao:

- Bio je sasvim atipičan nogometaš. Bio je umjetnik na travnjaku i takav je izražaj pratilo sve drugo u njegovu životu. Radio je u ono vrijeme s papirnatim smotuljkom ono što je meni bilo nezamislivo činiti s loptom. Bio je veličanstven igrač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera