Obavijesti

Sport

Komentari 27

Preuzeo je Olimpiju, ali nema licenciju ni za našu drugu ligu!

Preuzeo je Olimpiju, ali nema licenciju ni za našu drugu ligu!
1

Iako školovanje za Uefinu trenersku PRO-licenciju obično traje osam godina, u slučaju Igora Bišćana sve bi moglo biti riješeno u rekordno kratkom roku. Zanimljivo je da nije imao uvjete voditi ni - Rudeš

VIDEO

Igor Bišćan mogao bi ostati bez posla u ljubljanskoj Olimpiji i prije nego što njegov novi klub odigra prvu službenu utakmicu! Prema pisanju slovenskog Dnevnika, bivši hrvatski nogometaš nema trenersku licenciju nužnu za vođenje slovenskog prvoligaša.

Bišćan posjeduje Uefinu A-licenciju, koja mu omogućuje vođenje kluba u seniorskoj konkurenciji tek od trećeg ranga natjecanja naniže u Sloveniji, ali i Hrvatskoj, potvrdio je ravnatelj Nogometne akademije Hrvatskoga nogometnog saveza Vatroslav Mihačić.

Prevedeno, Bišćan nije imao uvjete za rad ni u Rudešu, s kojim je protekle sezone izborio povijesni plasman u Prvu HNL te osvojio Kup Zagrebačkoga nogometnog saveza. Unatoč tome, u zapisnicima je bio naveden kao glavni trener.

Za vođenje klubova u prvoj i drugoj ligi te europskim kupovima treneri moraju steći Uefinu PRO-licenciju. Bišćan je prošao sve teorijske ispite za tu licenciju, a još mu preostaje završni ispit. "Diplomu može dobiti u roku od deset dana", uvjerava Mihačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postupak dobivanja PRO-licencije, pišu Slovenci, u Bišćanovu je slučaju iznenađujuće kratak. Prema propisima HNS-a, školovanje inače traje osam godina, i to: program obuke u četiri semestra, pri čemu ih čeka 320 sati predavanja i 60 sati treninga u klubovima iz liga "petice" ili onima koji su u posljednje tri sezone nastupali u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Bišćan je početkom mjeseca potpisao dvogodišnji ugovor s Olimpijom i postao sedmi trener u mandatu predsjednika Milana Mandarića u samo dvije godine. U klubu su se oglasili tek kratkim odgovorom kako rade sve da Bišćan što prije dobije potrebnu dozvolu i da je "doslovno tik pred diplomom".

Bivši nogometaš Liverpoola, koji se umirovio 2012., nije htio odgovoriti na pitanje kada je stekao A-licenciju ni kad je počeo školovanje za PRO-licenciju. Očito je, piše Dnevnik, kako je HNS dodijelio visoki trenerski status Bišćanu mimo ustaljene prakse.

Prva utakmica "zmajeva" u novoj sezoni prva je utakmica prvog pretkola Europske lige na rasporedu već 29. lipnja. Protivnika će, baš kao i tri od četiri hrvatska predstavnika u Europi Osijek, Hajduk i Rijeka, doznati nakon ždrijeba u Nyonu u ponedjeljak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener