Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Potpisivao sam ugovor, iznad mene su stajali naoružani Srbi'

Nakon kratkih angažmana u West Hamu i Internacionalu, u ljeto 2011. došao sam u Ajaccio na dogovoreni potpis ugovora. Ali tjedan dana se ništa nije događalo, rekao je brazilski nogometaš...

Ilan Araujo Dall'Igna (39) nogometaš je koji je sigurno poznat strastvenijim ljubiteljima Premier lige i francuske Ligue 1. Rođen je u Brazilu, u rodnoj grudi igrao je za Paranu, Sao Paulo i Atletico Paranaense, a onda se otisnuo trbuhom za kruhom u francuski Sochaux, St. Etienne pa u engleski West Ham gdje je igrao najbolji nogomet karijere.

Igrao je još i za Bastiju, Ajaccio i Internacional. Po svemu tome, rekli bismo da je riječ o skromnoj i prosječnoj nogometnoj karijeri bez nekih uzbuđenja. A toga barem nije nedostajalo.

Soccer - Barclays Premier League - Fulham v West Ham United - Craven Cottage | Autor: Daniel Hambury/Press Association/PIXSELL Foto: Daniel Hambury/Press Association/PIXSELL

Brazilac je 2011. godine odlučio poći na Korziku pod stare dane i uživati u ljepotama Francuske dok mu ne kucne čas za mirovinu. Dogovor je bio takav da će se s predsjednikom Ajaccia Alainom Orsonijem naći na ručku, a onda su odjednom završili u planinama.

- Nakon kratkih angažmana u West Hamu i Internacionalu u ljeto 2011. došao sam u Ajaccio na dogovoreni potpis ugovora. Ali tjedan dana se ništa nije događalo, da bi onda konačno po mene došao predsjednik kluba Alain Orsoni - rekao je Dall'Igna pa nastavio:

- Pokupio me u blindiranom BMW-u i iako je bilo dogovoreno na odemo na ručak u tom primorskom gradu, primijetio sam da se penjemo u korzikanske planine. Kada sam pitao predsjednika zašto je došlo do promjene plana, objasnio mi je da je za njega previše opasno da ruča u Ajacciu. Tako smo došli do neke zabiti. Tamo sam ušao u sobu bez prozora, gdje sam potpisao ugovor za Ajaccio dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina - pričao je Brazilac.

Soccer - Barclays Premier League - West Ham United v Hull City - Upton Park | Autor: Adam Davy/Press Association/PIXSELL Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL

Naime, Alaina Orsonija su optužili za ubojstvo poslovnog partnera te je duže vrijeme bio u bijegu. Lovila ga je policija i plaćene ubojice, a na kraju je i uhićen. Devet mjeseci kasnije su ga pustili zbog nedostatka dokaza, a i sam je rekao nekoliko puta da su te optužbe stigle zbog njegove loše reputacije i česte povezanosti s mafijom.

Komentari (37)
  • Da,mi Srbi smo oduvek 'loši' momci,da je izjavio da potpisuje ugovor a iznad njega dva naoružana Finca,to nikakvu medijsku pažnju ne bi imalo...nažalost,više smo poznati po mafiji nego po fudbalu...

    3. 12. 2019,   22:18