Obavijesti

Sport

Komentari 519

Kakav šok! Modrić i Real ispali iz Lige prvaka od sjajnog Ajaxa

Kakav šok! Modrić i Real ispali iz Lige prvaka od sjajnog Ajaxa
17

Šok na Bernabeuu! Mladi Ajax prošao je u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su razbili aktualnog prvaka Europe Real Madrid. Tadić, Schone, Ziyech i Neres potopili su bijeli brod za konačnih 4-1 i ukupnih 5-3...

VIDEO

Trostruki uzastopni europski prvak Real Madrid senzacionalno je ispao teškim porazom od Ajaxa (1-4) na svom Bernabeu i to nakon što je Kraljevski klub dobio prvi susret u gostima s 2-1. Ispadanje Reala vjerojatni je kraj za trenera Solarija koji je u sedam dana dvaput kod kuće izgubio od Barcelone, a sad i od Ajaxa.

Madriđani su zadnji put iz osmine finala Lige prvaka ispali 2010. godine kada ih je Lyon šokirao na Bernabeuu odigravši neriješeno 1-1. Prvu utakmicu dobili su Francuzi na svome stadionu 1-0. Cristiano Ronaldo i Higuain imali su festival promašaja, a posebno je "briljirao" Argentinac koji je tada promašio i prazan gol.

Ajax je krenuo, onako kako su i najavili. Žestoko, agresivno i s puno pritiska. Tako su i prvu utakmicu odigrali, ali mučila ih je realizacija.  Već u 7. minuti Ajax je iznenadio uspavani Real i poveo golom Marokanca Hakima Ziyecha koji je u šesnaestercu dodavanje Tadića i pogodio prizemnim udarcem desni kut vrata. Real nije ni trepnuo, a sredstvo za čišćenje Ajax ih je već dobrano počistilo. U 18. minuti  Ajax vodi s 2-0. Srbin Tadić je na sredini terena prošao trojicu igrača i pravovremeno uposlio Brazilca Neresa, kojeg ni vratar Courtois, a niti Modrić nisu spriječili da postigne gol. 

Real je puno odlučnije krenuo u drugi dio, a u 58. minuti Benzema je iz izgledne prilike pucao pored vrata. No, u 62. minuti junak dvoboja Dule Tadić postigao je vrlo lijep gol, s desetak metara pogodio je same rašlje gola. Gol je priznat tek nakon VAR-a jer je sporna bila situacija na početku akcije Ajaxa kada je lopta dvojbeno prošla aut-linije.   

U 70. minuti Real konačno zabija kada je dodavanje Reguilona preciznim udarcem u gol pretvorio Asensio. I taj tračak nade trajao je dvije minute - Danac Lasse Schoene je iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane vidio da je Courtois izašao s vrata i preciznim udarcem pogodio same rašlje. To je bio kraj Reala, trenutak koji ih je bacio u očaj.

Luka Modrić bio je apsolutno nevidljiv, a Gareth Bale je još jednom dokazao kako uopće ne zaslužuje nositi Realov dres. Štoviše, s obzirom na ovakvu igru i angažman, pola ovih igrača ne zaslužuje ovdje biti.

Također, ovo je prvi put u povijesti da je Real ispao iz natjecanja nakon što je pobijedio prvu utakmicu. No za sve postoji prvi put. Za Real je sezona gotova, Barcelona ih je izbacila iz Kupa i udaljila ih od prvenstva, a Ajax im je zadao završni udarac.

Totalni remont slijedi na ljeto za gazdu Pereza. To je jasno da oni više nemaju motiva, da ih lako svi čitaju, a odlazak Cristiana Ronalda samo je produbio te probleme. Ova utakmica je još jednom pokazala da Real ne može bez Portugalca i to je sad svima jasno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 519
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.