Obavijesti

Sport

Komentari 144

Povijesni sastanak: Čelnici Hajduka na razgovoru u HNS-u

Povijesni sastanak: Čelnici Hajduka na razgovoru u HNS-u
2

Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara viđeni su malo iza 19 sati kako napuštaju neboder u kojem je sjedište HNS-a. Kako saznajemo bili su na razgovoru s čelnicima saveza

VIDEO

Rat je možda pregruba riječ, ali netrepeljivost između Hajduka i HNS-a traje godinama. U jednom trenutku to je toliko eskaliralo da su predstavnici Hajduka napustili skupštinu HNS-a. 

-  Ove ljude iz HNS-a treba odnijeti orkanskom burom. Nadam se boljem sutra hrvatskog nogometa, ali ne s ovim ljudima - rekao je Ivan Kos, bivši predsjednik Uprave Hajduka nakon što su predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog saveza napustili Skupštinu.

Hajduk je potom iznio sedam iznio sedam zahtjeva i izrazio želju za domaćinstvom jedne utakmice kvalifikacija, što su čelnici HNS-a sa zadovoljstvom prihvatili. I malo, pomalo Hajduk i HNS počeli su pronalaziti zajednički jezik, a kulminacija je bila večeras u Hiltonu. Čelnici Hajduka sjeli su za isti stol s HNS-om!! 

U ime Hajduka stigli su Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara, a tema razgovora bila je utakmica protiv Mađarske, koja bi se trebala igrati u Splitu. Tako bi Hrvatska 13. listopada protiv Mađarske igrati na Poljudu. Bit će to prva utakmica reprezentacije pred splitskom publikom od 15.kolovoza 2012., kad je na Poljudu gostovala Švicarska. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jasno, Hrvatska je na Poljudu igrala i u lipnju 2015. protiv Italije, no tada nije bilo gledatelja. Razgovor je, kako saznajemo, prošao u pomirljivim tonovima, razgovaralo se oko sat i pol i napravljen je veliki korak prema pomirenju, što je jedino i logično, jer ovakva situacija nikome ne odgovara. Zlatko Dalić vratio je reprezentaciju tamo gdje pripada, narodu i najnormalnija stvar je da Hrvatska igra u svim gradovima, od Osijeka do Dubrovnika.

Bilo je nekoliko pokušaja sastanka dviju zarađenih strana, no hajdukovci bi uvijek odbili. Tako su, primjerice, odbili zajednički ručak upči prošlogodišnjeg finala Kupa u Vinkovcima, a nakon utakmice  IO HNS-u poslali zanimljive poklone, 'prozirne medalje', replike medalja koje su dodijeljene u Vinkovcima osvajačima i finalistima Hrvatskog kupa. 

A, evo i sedam zahtjeva, koje je Hajduk donio na sastanak:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode

2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja  natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

4. Transparentni financijski izvještaji

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu