Obavijesti

Sport

Komentari 16

Povratak na Kantridu: Tribine su pune za Rijekinu utakmicu!

Povratak na Kantridu: Tribine su pune za Rijekinu utakmicu!
1

Dolazi i pola tisuće 'Viola' koji će svoju fan-zonu imati na plaži 100 metara od stadiona. Prvu prvoligašku utakmicu u svojoj povijesti Maribor je odigrao upravo na Kantridi. Prodano je 10.000 ulaznica, bit će - spektakl

VIDEO

Klub navijača Armada prva je navijačka skupina koja je uspjela biti glavni organizator jedne međunarodne utakmice pa uz to još i rasprodati ulaznice za stadion na kojem njihov klub nije igrao dvije i pol godine, a večeras će biti - spektakl. Rijeka-Maribor, od 20:00. Kekova Rijeka i Kekov Maribor.

Nema utakmice na Rujevici na kojoj se sa sjevera ne čuje skandiranje 'Ka-ntri-da'. Ne mora to biti ni prigovaranje, ni protest nego javno iskazivanje ljubavi prema mjestu na kojem se duže od stoljeća igrao nogomet, prema stadionu proglašenim jednim od 10 najljepših na svijetu, prema stadionu čija je sjeverna strana hrid, a 100 metara od južne tribine su more i plaže.

I neće biti tek jedna od prijateljskih na kojima se skupi tisuću-dvije ljudi nego jedna od onih o kojima će se pričati. A Kantrida je vidjela kako Rijeka trpa tri komada Realu, kako se ravnopravno "tuče" s Juventusom, kako lomi Stuttgarta i osvaja trofeje.

Ulaznice su rasprodane istog dana kad su krenule u prodaju. Ne da ih nema dovoljno za sve koji bi htjeli da im srce opet budu što su podno glasovitih hridi nego ih nema dovoljno ni za sve gostujuće navijače. Na prijateljskoj tekmi! Navijači Rijeka i Maribora povijesno su sve samo ne veliki prijatelji, ali danas na Kvarner dolazi i pola tisuće 'Viola'. Svoju će fan-zonu imati na plaži 100 metara od stadiona, kod poznatog beach-caffea 'Morski prasac'. Pa se navijačima Rijeke ne preporučuje da baš tamo idu prije utakmice. Inače, prvu prvoligašku utakmicu u svojoj povijesti Maribor je odigrao upravo na Kantridi. I pobijedio 1:0.

Slovenski su se navijači svima obratili otvorenim pismom iz kojeg izdvajamo:

'Armada je prošla kroz milijun zamki i založila svoje ime i ugled kako bi zajamčila da će utakmica u organizacijskom smislu proći u najboljem redu. Mi ih u tome podržavamo i tražimo od svih da tu utakmicu navijački vrhunski odradimo, bez ikakvih gluposti, kako policiji i senzacionalističkim medijima ne bismo dali priliku, koju jedva čekaju, popljuvati Armadu kao organizatore, i još jednom ustvrditi kako su svi navijači samo glupa stoka'.

Gosti Kantride i Armade bit će članovi Slovenskog kulturnog doma 'Bazovica' iz Rijeke, najveće udruge slovenske manjine u Hrvatskoj. Viole dolaze i pljeskati čovjeku kojeg obožavaju i Kvarner i Maribor: 'Napunimo naš sektor, navijajmo tako da budemo na ponos i Matjažu, čovjeku koji je prije mnogo godina imao hrabrosti vratiti bačenu baklju u navijački tabor navijača ljubljanske Olimpije'.

Veliki navijač Rijeke i kolekcionar Dado Hunjadi dat će zastavu koja je desetljećima visjela na jarbolu zapada Kantride. Prije utakmice plavo-bijelu zastavu na jarbol će zajedno podići riječke nogometne legenda Milan Krlja Radović i Enzo Zadel.

Predsjednik KN Armada Dejan Božić ističe:

- Večeras nas čeka prava retro navijačka priča na Kantridi. Badurina će otpjevati 'Najdražu Rijeku', svi šalovi Idu u zrak. Bit će svega onoga čega je i nekad bilo na Kantridi. Oni koji nemaju ulaznice neka upale TV (Arena Sport 3, op.a.) i uživaju. Naša želja je da se na Kantridi igraju Kup-utakmice, za početak. Pričali su nam skeptici da ćemo prodati tisuću-dvije ulaznica, a da Kantrida ima veći kapacitet na tribinama bi bilo najmanje 15.000 gledatelja. Utakmica na stadionu na kojem se 100 godina igra nogomet ima i humanitarnu narav, utržak ćemo donirati u humanitarne svrhe.

Obećali su da će se do 50 ulaznica moći doći i na sam dan tekme.

- I sačuvali smo ih, 50 za tribinu 'E'. Prvih 50 navijača koji na Kantridi kupe repliku povijesnog šala, ulaznicu će dobiti uz šal besplatno - govori Božić.

Cilj Armade je jasan:

- Nadam se da će večeras konačno postati jasno da se i na ovakvoj, nama najdražoj, Kantridi mogu igrati Rijekine službene utakmice.

'Retro navijačka priča' jasan je stav o modernome nogometu no Armada i Viole idu ponad sporta:

- Još ćemo jednom pokazati i ono što će zauvijek biti naša jedina istina, da smo apsolutno iskreni i ustrajni u svojoj misiji poticanja na stvaranje ekonomski ravnopravnog i apsolutno iskrenog društva te da s nama baš nitko, od moćnih političara do jednakih takvih gospodarskih sustava ne može manipulirati - rekao je Dejan Božić.

Večeras, 20:00, Rijeka-Maribor. Na Kantridi!

Uz najavu Matjaža Keka:

- Sretan sam ja čovjek... Rijeka i Maribor. Takve se dvije ljubavi ne događaju često.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...