Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Povratak Serene: Ako nisam sad spremna, nikad neću ni biti

None Foto: ISSEI KATO

Nakon izbivanja iz tenisa zbog trudnoće, svoj povratak je najavila Serena Wiliams. Također, tenisu se vraća još jedna Grand slam pobjednica Marion Bartoli...

Nakon jednogodišnjeg izbivanja iz tenisa zbog trudnoće, američka teniska zvijezda i bivša prva tenisačica na WTA listi, Serena Wiliams najavila je povratak na WTA tour. Nakon 14 godina izbivanja sa Indian Wellsa, mlađa sestra Wiliams je svoj novi teniski početak odlučila započeti upravo tamo.

Serena je posljednji službeni nastup na WTA touru imala 2017. godine na Australian openu, a to joj je i posljednji turnir koji je osvojila.

- Spremna sam, inače ne bih bila ovdje. Ako sada nisam spremna, onda nikada neću biti - izjavila je Serena Williams u razgovoru za britanski BBC, u kojem je istaknula kako joj nije bilo nimalo lako vratiti se treninzima.

- Bilo je teško. Bilo je mnogo dana, i još uvijek ih ima, kad se pitam kako ću izdržati, ali idem dalje. Znam da još nisam u najboljoj formi, ali dižem se. Osjećam da ću za dva mjeseca biti mnogo bolja nego što sam sada, ali negdje moram početi. Ne želim više sjediti po strani i razmišljati o tome - istaknula je Williams te dodala:

- Dokle god ću napredovati, čak i ako će to biti i puževim korakom, bit ću zadovoljna.

Osvrčući se na najveću motivaciju za povratak Serena je istaknula:

- Ne trebam neki dodatni motiv. Oduvijek sam bila izrazito motivirana osoba, a sada imam najbolji poticaj koji sam mogla poželjeti. Želim da moja kći bude uz mene dok mi ide dobro i igram odlično pa je to zasigurno dodatni motiv -  rekla je te zaključila:

- Mislila sam već prije šest godina da ću otići u mirovinu, ali još sam uvijek tu, igram odlično i mislim da ću i dalje igrati dobro.

Svoj službeni povratak je ubilježila u FED cup reprezentaciji SAD-a, u kojem je nastupila u parovima sa sestrom Venus. Svoj prvi pojedinačni nastup je odigrala na egzibicijskom turniru Tie Break Tens koji se održavao u Madison Square Gardenu. Tamo je odigrala 3 meča, a jedan je bio protiv još jedne povratnice, Marion Bartoli, u kojem je rezultat bio u drugom planu.

Bivša pobjednica Wimbledona se vraća tenisu nakon umirovljenja koje je objavila još 2013. godine. U međuvremenu je vodila borbu s bolesti koja ju je zamalo koštala života. 

Svoj povratak je najavila još u prosincu na društvenim mrežama, u kojem se nada kako će svoj teniski put nastaviti na Miami Openu.

Komentari (6)
  • A šta nije jedan od najboljih🏆

    6. 3. 2018,   18:13
  • Vožd je stigao

    6. 3. 2018,   19:29
  • Dobra je ona tenisačica jedna od najboljih,ali ipak ima 36 godina i nije dugo trenirala neznam hoće li se uspjeti vratiti,mislim da ulazak u top 10 za nju bi bilo sjajno.

    6. 3. 2018,   15:12