Obavijesti

Sport

Komentari 2

Povratak u povijest: Izložba fotografija 'Vukovi s Tuškanca'

Povratak u povijest: Izložba fotografija 'Vukovi s Tuškanca'
1

Prije svega bih se htio zahvaliti organizatorima i Gradu na ovim lijepim trenucima koje su nam priredili, da se prisjetimo svoje slavne prošlosti. Tu sam počeo svoj rad, rekao je legendarni trener Mirko Novosel...

VIDEO

Nova sezona ABA lige polako se bliži, a od ove sezone će hrvatske boje braniti dva kluba, a to su Zadar i Cibona. Vukovi su prošle sezone podsjetili sve na slavne dane iz prošlosti osvojivši naslov hrvatskog prvaka, no ta je bajka kratko trajala. Klub su napustili mnogi igrači, dovedeni su novi i pred trenerom Ivanom Velićem težak je zadatak da ponovno to sve uklopi.

Pokretanje videa...

00:31

U teškim i nepredvidljivim vremenima za klub, Cibona je organizirala izložbu kako bi se odmakli iz realnosti i vratili se u predivna prošla vremena kada je Cibona bila u samom vrhu europske košarke

Košarkaški klub Cibona je u suradnji sa Zagrebparkingom, podružnicom Zagrebačkog Holdinga, na Tuškancu organizirala otvorenje Izložbe fotografija ,,Vukovi s Tuškanca”.

 

Na brojnim slikama mogu se pronaći brojne legende kluba poput Dražena Petrovića, a većina fotografija uslikana je na lokaciji Tuškanac jer se tamo nalazilo igralište tadašnje Lokomotive.

- Prije svega bih se htio zahvaliti organizatorima i Gradu na ovim lijepim trenucima koje su nam priredili, da se prisjetimo svoje slavne prošlosti. Tu sam počeo svoj rad- prvo u pionorima, juniorima pa seniorima. Tu je i povijest Lokomotive koju smo uspjeli dovesti na vrh- 1969. godine smo osvojili Kup, 1970./1971. smo osvojili drugo mjesto u Saveznoj ligi, da bi konačno 1976. godine počeli projekt Cibone, a do prvog trofeja smo došli 1980. godine nakon 4 godine teškog rada. Osvojili smo Kup Jugoslavije, u finalu smo pobijedili Bosnu koja je u tom trenutku bila aktualni prvak Europe. U tom periodu od 1980.-1988. smo u 9 sezona osvojili 14 trofeja. Možda je najvažnija bila 1982. godina- kad smo osvojili trostruku krunu: prvenstvo i kup Jugoslavije, i Kup pobjednika kupova Europe. Ta sezona s prvim naslovom prvaka države otvorila je velika vrata pa je 1985. godine stigao i naslov prvaka Europe. Jasno da je to bilo zlatno razdoblje zagrebačke i hrvatske košarke - rekao je legendarni Mirko Novosel.

Na izložbu su stigli i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, legendarni košarkaši Mihovil Nakić i Sven Ušić te Draženova majka Biserka Petrović.

- Moramo se povremeno podsjećati što smo sve napravili i dokle smo došli. Uvijek se sjećam kad je Dražen došao iz Šibenika, tu je trenirao van treninga sa svojim klubom i ovo je mjesto za mene sveto - rekla je Biserka Petrović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome