Obavijesti

Sport

Komentari 51

Krama: Koljeno me boli, nije dobro! Petković: Dres za tatu

Krama: Koljeno me boli, nije dobro! Petković: Dres za tatu
1

Imam problema već dugo s koljenima. Malo osjećam bol, ali bitno da mogu igrati. Nije najidealnije - kazao je Andrej Kramarić koji je na koljenu imao oblog. Ipak, trebao bi nastupiti protiv Mađarske

VIDEO

Hrvatska je pobjedom otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine. Teže od očekivanog 'vatreni' su na Maksimiru pred više od 20 tisuća ljudi pobijedili Azerbajdžan 2-1.

Poveli su gosti 1-0, Hrvatska je okrenula golovima Borne Barišića u prvom dijelu i Andreja Kramarića koji je 11 minuta prije kraja utakmice zabio za pobjedu i tri boda na startu kvalifikacija za Euro.

VIDEO: Reakcije hrvatskih igrača nakon pobjede:

Uživo iz Maksimira: Donosimo prve reakcije “vatrenih” nakon teške pobjede nad Azerbajdžanom 2-1 na početku kvalifikacija za Euro 2020. Više na http://bit.ly/2TWr6w4 Reporteri: Dubravko Miličić i Josip Tolić

Objavljuje 24sata u Četvrtak, 21. ožujka 2019.

'Nismo podcijenili Azerbajdžan'

- Kad pogledate rezultat mislite da je bila teška muka, a zapravo smo bili puno bolji. Lopta nije htjela u gol, imali smo kornere, prekide... Mogao je biti veći rezultat, ali oni znaju igrati nogomet. Napravili su nam dvije kontre, jednu su iskoristili - kazao je Duje Ćaleta-Car.

- Mađari će na nas biti napaljeni, spremni. Htjet će pred svojom publikom pobijediti i uzeti neki bod, ali mi idemo po sva tri - rekao je branič Olympique Marseillea.

'Sanjao sam da ću zabiti'

- Zahvaljujem se Bogu što sam zabio gol, noć prije sam zamišljao kako bi mogao zabiti gol i zabio sam - rekao je Borna Barišić.

- Moramo analizirati gdje smo mogli bolje, nismo još uigrani do kraja. Sad igramo s Mađarskom koja je tvrda, bit će još teže nego danas - rekao je večerašnji strijelac.

Lijevi bek reprezentacije i Glasgow Rangersa bio je malo nespretan pa je nehotice izbio mobitel iz ruke jednoj novinarki, a odmah se ponudio kupiti novi ako je isti razbijen. Ipak, mobitel je ostao čitav, a Borna je mirno i sretno mogao otići na odmor nakon sjajne utakmice i prvog gola za reprezentaciju u petom nastupu.

Okupljenima se obratio i izbornik Azera, Hrvat Nikola Jurčević.

- Igrali smo fantastično protiv Hrvatske koja je vice prvak svijeta. Ostaje žal i tuga što smo bili blizu da napravimo iznenađenje. Da smo izdržali prvo poluvrijeme i izvukli 1-0 vjerujem da bi nam to dalo snage za bolji rezultat - kazao je Nikola Jurčević.

- Nekoliko dana smo trenirali, puno razgovarali i vidio sam odmah da smo napravili jednu dobru koheziju. Imao sam neke svoje ideje na koji način se možemo suprotstaviti klasnoj momčadi, teško su došli do pobjede - rekao je izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević.

'Bitna mi je svaka minuta za Hrvatsku'

Novi nastup za Hrvatsku zabilježio je Nikola Vlašić.

- Utakmica je bila iznenađujuće teška. Teško je kad gubiš 1-0, ali mi smo pokazali karakter - počeo je Nikola Vlašić pa dodao:

- Protiv Mađarske će biti teže. Malo ćemo mijenjati koncepciju, vidjet ćemo koji igrači će biti prikladniji. Ne smeta mi što ulazim s klupe, meni srce kuca za svaku minutu provedenu na terenu - rekao je Vlašić.

- Za mene su sve opcije otvorene nakon sezone. Imamo još desetak kola u Rusiji, pa Europsko U-21 prvenstvo, a onda ću razmišljati o novom klubu - kazao je veznjak CSKA koji nije želio lamentirati o klupskoj budućnosti.

Nikola smatra da se od prošlosti ne živi.

- Već se lagano zaboravlja sve ovo što je bilo u Rusiji. Treba tražiti nove dobre rezultate - zaključio je rezolutno Vlašić.

'Szalai se sprema za nas'

- Imam problema jedan duži niz s koljenima. Malo osjećam bol, ali bitno da mogu igrati. Nije najidealnije - kazao je Andrej Kramarić koji je na koljenu imao oblog.

- Nekad jednostavno nije tvoj dan, očekivali smo takvu utakmicu. Bilo bi lijepo da smo zabili više - rekao je Kramarić i dodao da misli da je Hrvatska odigrala jako dobro.

- Mađari su jako nabrijani za nas. Moj suigrač Adam Szalai se već četiri tjedna priprema za Hrvatsku, trči na traci - odao je detalj hrvatski golgeter koji je svojim golom slomio Azerbajdžan.

Bruno Petković je bio presretan zbog debija za reprezentaciju.

- Dres s moje prve utakmice u kockastom dresu ide ocu, a sretan sam, tko ne bi bio sretan ako ima priliku igrati s najboljim igračem svijeta - kazao je Petković i dodao:

- Lagao bih kad bi rekao da se nisam vidio u dresu reprezentacije.

Prokomentirao je i situaciju u kojoj ga je protivnički igrač srušio u šesnaestercu:

- Sami pogledajte snimku, a ne da opet ispadne da ja pričam samo o suđenju - zaključio je Dinamov napadač.

'Nismo se dobro vraćali u obranu'

- Najbitnije u ovoj večeri je da smo ostvarili tri boda i pozitivno startali u nove kvalifikacije - počeo je Luka Modrić pa dodao:

- Mislim da smo igrali jako dobro. Opasni su bili iz tih kontri, ali mislim da možemo biti zadovoljni. Imali smo prilike, dobro kombinirali, uvijek su ovakve utakmice teške na otvaranju kvalifikacija. 

Luka Modrić je imao i zamjerku na igru reprezentacije.

- Povratna trka nije bila dobra. Iz toga su nam napravili dvije jako dobre šanse - kazao je kapetan reprezentacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov