Obavijesti

Sport

Komentari 39

Mandžo je čestitao na pobjedi, Livi: Ma kakav ministar obrane

Mandžo je čestitao na pobjedi, Livi: Ma kakav ministar obrane
2

Dugo su se Slovaci spašavali, ali nije ih više ni sreća mogla u 45. minuti kada ih je načeo Vlašić. U prvoj minuti drugog dijela još ih je demoralizirao Perišić, a onda dovršili Petković pa Lovren

VIDEO

Dojmljivom izvedbom Hrvatska je osvojila tri važna boda u Slovačkoj. Dalićeva je ekipa dominantno prošla Trnavom i u svakom smislu riječi nadigrala domaćine, koji mogu biti sretni što je završilo "samo" 0-4.

Pokretanje videa...

27:26

 

Dugo su se Slovaci spašavali, ali nije ih više ni sreća mogla u 45. minuti kada ih je načeo Nikola Vlašić. U prvoj minuti drugog dijela još ih je demoralizirao Ivan Perišić, a onda pravom majstorijom dovršio Bruno Petković pa Dejan Lovren.

- Jedna od najboljih predstava, vrhunska igra, svi smo zadovoljni. Držali smo koncentraciju, na kraju zabili četiri gola, stvarno vrhunska predstava - rekao je Borna Barišić koji je odigrao svih 90 minuta.

- U svakom smo segmentu bili odlični počevši od obrane, oni su imali jedan-dva šuta. Tako trebamo i dalje, za tri dana već imamo novu utakmicu. Nema previše euforije, bit će to teško gostovanje iako svi misle da je Azerbajdžan slaba ekipa. Ako mi budemo na svojoj razini, neće biti problema. Cilj nam je osigurati EP već u listopadu, najavljivali smo šest bodova i prvi cilj smo napravili.

Evo i našeg ministra obrane, dopiralo je iz mase novinara.

- A, je, baš ministra - nasmijao se Dominik Livaković.

- Izgleda da je Trnava sretna za mene, tu sam dobio i s Dinamom i sada evo. Sigurno nam to puno znači za Euro, imamo još 90 minuta  u Azerbajdžanu u moramo tamo dobiti.

Nema uzdizanja

Uletio je Petković, opalio Liviju ćušku i čekao svoj red....

- Jako dobra moja utakmica i cijele momčadi, odlična utakmica u svim aspektima, bili smo agresivni, kreirali ogroman broj šansi, 30 udaraca, ne znam.

- Jesam li začudio kad sam prodao dribling Škriniaru? Ne, ako netko želi driblati, ne začudi se kada prođe nekoga. Moram raditi na tome da budem konkretniji i te prilike pretvoriti u gol. Danas sam nadmudrio Škriniara, možda mu se dogodila loša utakmica u kojoj sam ja bio bolji protivnik.

Biste li se iznenadili da vam je netko rekao prije godinu dana da ćete biti prvi napadač reprezentacije?

- Sigurno bih bio malo iznenađen, ali to mi je bio i cilj. Nema smisla sada previše da me uzdižete, ovo je jedna utakmica i trebam konstantno pružati dobre igre, biti koristan za ekipu.

Stigao je potom i izbornik.

- Zaista čestitke igračima i navijačima koji su nas nosili. Od prve minute do zadnje bili smo dominantni, agresivni, nije nas poljuljalo što smo promašili puno šansi. Vratilo nam se i priveli smo mirno utakmicu kraju. Ovo je možda jedna od najboljih utakmica otkad sam ja izbornik.

Rebić ne može kao centarfor

Je li se možda javio Mario Mandžukić i čestitao.

- Sad je baš poslao poruku, ma javljaju se svi, čestitaju....

Petković?

- Ja sam rekao da nam treba takav tip koji će sačuvati loptu, odmoriti druge, pogotovo s brzancima koje imamo u Rebiću, Brekalu, Vlašiću, Perišiću, to nam je nedostajalo u Mađarskoj. Međutim, moramo ostati čvrsto na zemlji i da nas ne ponese jer ako ne potvrdimo ovu pobjedu u Bakuu, nismo ništa napravili.

Mladi su se pokazali?

- Od SP-a stalno govorim da nam treba mladih igrača, energije, motiva, gladnih igrača. To je dobitak hrvatskog nogometa i nadam se da smo napravili pomak.

Rebić je pomalo ljut?

- Ne znam, ne mogu ja znati, odigrao je dobru utakmicu, mislim da mu ta pozicija na boku najbolje odgovara. Kao centarfor ne može dati sve jer kad krene prsima prema golu, onda je opasan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica