Obavijesti

Sport

Komentari 111

'Englezi su arogantni, ali to je našima samo dodatni motiv...'

'Englezi su arogantni, ali to je našima samo dodatni motiv...'
3

Stručni komentator HTV-a Joško Jeličić gostovao je u studiju 24sata, a tema je, naravno, Svjetsko prvenstvo i veličanstveni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije

VIDEO

Sjajni stručni komentator HTV-a Joško Jeličić gostovao je u studiju 24sata i poručio navijačima: Hrvatska ovaj put može otići do kraja! 

Emisiju s nekad sjajnim nogometašem, a danas izvanrednim televizijskim komentatorom možete pogledati na Facebook stranici 24sata...

Pogledajte emisiju s Joškom Jeličićem...

Uoči utakmice s Englezima: 'Hrvatska može otići do kraja!' Gost u studiju: Joško Jeličić, stručni komentator HTV-a Voditelj: Marko Vidalina

Posted by 24sata on Tuesday, July 10, 2018

- S obzirom na pozitivnu energiju i euforiju svjestan sam da naši igrači znaju tko ih čeka u polufinalu i da će napraviti maksimum da uđu u povijest iako su već sada zacementirali jednu poziciju besmrtnosti u hrvatskom sportu. Hrvatskom čovjeku malo treba i naravno da ovo dođe kao ispušni ventil. Iskreno, jako sam se potrošio emocionalno, ali nikad mi nije bilo ljepše raditi ovaj posao, a radim ga već sedam godina - rekao je Joško te nastavlja na temu igre u posljednje dvije utakmice:

- Jako je teško očekivati na ovakvom turnirskom natjecanju igrati lepršavo. Pogotovo kad je riječ o reprezentacijama. I tu je najmanji problem u Zlatku Daliću, jer je on imao najmanje vremena da to pripremi. Puno više problema leži u onima prije koji su pokušavali, a nisu znali. Mi smo napokon postali momčad. Sad smo spoznali da je najmanji problem bio u njima, a više u onima koji su ih vodili.

- Mi živimo u apsurdnim vremenima gdje smo toliko oduševljeni Zlatkom Dalićem, a on je samo jedan običan čovjek koji je zdrav, pošten i kvalitetan Hrvat. No on je toliko iskočio zapravo zato što svi oni prije njega i oko njega nisu takvi, a zapravo bi trebali biti. I Igrači su to prepoznali i postali momčad, a na tom valu ih je i sreća nagradila.

Umor...

- Mi smo emocionalno potrošeni, a sada samo zamislite kako je našim igračima koji idu do svojih krajnjih granica. No s tim nabojem i emocijom kojima ih navijači hrane dobiju dodatni impuls. Ono što je sigurno ti momci će dati zadnji atom snage da nas obraduju.

Englezi polako pokazuju svoju poznatu bahatost...

- Poznavajući engleske medije, ne sumnjam da će njihova arogancija i bahatost isplivati. No ja bih volio da toga bude što više jer će to dati našim igračima dodatan motiv. Ono na što treba upozoriti je njihov Dalić, Gareth Southgate koji im je donio ono što je Dalić donio nama. Brzi su i motorični, mladi, djeluju kao momčad... Englezi pak jako loše reagiraju kad nemaju loptu.

Badelj ili Brozović?

- Ne bih se iznenadio da budu obojica. Mislim da će Brozović biti sigurno, a postoji ozbiljna opcija i da Badelj bude u igri. Mislim da bi to moglo biti dobro zbog stabilnosti u veznom redu jer Englezi imaju samo jednog pravog veznog igrača, a to je Henderson. Svi ostali su hibridi između napadača i veznjaka i puno su bolji kao napadači. Moramo im se nametnuti u veznom redu kroz kvalitetu i brojnost da mi držimo loptu.

Krila, Perišić i Rebić...

- Veliku ulogu trebala bi odigrati naša brzina Rebića i Perišića, ako će on uopće igrati. Ako će igrati, imat ćemo dva brzanca u momčadi iako je iza njega apsolutno loš turnir, no u ovoj utakmici možda baš on bude naš heroj. Kod Engleza je najvažnije da su sedam od svojih 11 golova zabili iz prekida. Jako je važno kako ćemo to braniti.

Jela o televizijskom poslu...

- Potrošeni smo emocionalno, ali uživamo u ovome pogotovo kad naši igraju ovako. Tko je najemotivniji? Samovojski je nemoguće pokazati emociju, Teo je malo pod stresom jer će morati obrijati brkove... Možda mi južnjaci malo to emotivnije proslavimo. Ma ja sam samo jedan navijač, samo što ne sjedim u kafiću nego u studiju. Emisija je najljepši dio priče, ali priprema je temelj svega.

Komentari na društvenim mrežama...

- Ne čitam to jer sam svjestan da se ne mogu svima svidjeti. Radim svoj posao, to sam što jesam, nisam licemjer ni populist, dapače. Oni koji prate moj rad znaju da imam svoje mišljenje i stav koji je argumentiran. Mogu pogriješit kao i svatko drugi, ali da mi netko objasni argumentirano što sam pogriješio. Što se komentara tiče, uvijek će ih biti kao i sakupljača perja, pardon, klikova kako ih zove. Oni će uvijek izvaditi nešto iz konteksta. Jednom mi je dijete reklo da je netko napisao da je moj rječnik neprimjeren. Pa to je emocija, nismo u Sjevernoj Koreji... Ja ću biti ono što jesam. Meni će netko u ovoj našoj državi koja je cijepljena protiv licemjerstva, dupelizaca i klimoglavaca govorit kako se ja trebam ponašat. Ja sam za sve takve moralna institucija. Uvijek će se naći netko kome to ne odgovara. Zašto nisam trener? Umoran sam od takvih pitanja. Ma kakve to veze ima jedno s drugim?! Zar bih ja trebao biti uspješan trener da bih bio dobar analitičar. Rekao sam već 100 puta, neću u ovim uvjetima biti trener, a s obzirom da sam stari konj od 50 godina vjerojatno neću nikad biti trener. Odlučio sam se baviti ovim poslom i mislim da ga dobro radim.

Belgija protiv Francuske...

- Kad igraju tako dvije spektakularne momčadi obično se bojim da nas ne razočaraju. Volio bih da rano padne gol jer bi onda moglo biti dobra utakmica. U suprotnom... Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Belgijci braniti protiv Mbappea i društva. Ponavljam, volio bih vidjeti rani gol jer iskustvo nas uči da će biti puno kalkuliranja. 

Koga želimo u finalu?

- Što je Ćiro rekao, ne smijem reći ovdje... Kaže Ćiro 'boli me...' Tako i je, ajmo mi dobit Engleze pa onda u finalu...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske