Obavijesti

Sport

Komentari 58

Tudor: Prvenstvo će biti jako, ali nećemo se boriti za naslov

Tudor: Prvenstvo će biti jako, ali nećemo se boriti za naslov
1

Svi ćemo se složiti da će ovo biti jako prvenstvo, ali ne što se tiče borbe za prvaka. To može vidjeti i laik. To će biti borba za ostalo, rekao je Hajdukov trener Tudor...

VIDEO

Uoči polaska u Zagreb, na utakmicu Superkupa protiv Dinama, Hajduk je predstavio dresove novog tehničkog sponzora Macrona. Kao što smo već pisali, crveno-plava garnitura doživjela je minimalne promjene, dok je bijela po prvi put izrađena u ''body fit'' varijanti, od materijala koji prijanja uz tijelo.

- Pripreme su bile odlične. To govori svaki trener, pa ću tako reći i ja. Momci su radili dobro, napravili smo kompletan program. Postigli smo i drugi cilj, nema ozlijeđenih - rekao je Igor Tudor i nastavio:

-  Ne iznenađuje me da moj Hajduk teži kombinatorici. Pa svi teže, ne može postojati drugi nogomet. Ne sviđa mi se ta podjela na Hajduk koji igra kombinatorno, a neki drugi na trku i agresiju. Zašto ne bismo bili kompletni, imali i jednu i drugu fazu, da igramo u oba smjera?

Novi igrači?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pet utakmica smo odigrali, bitno mi je bilo da svi imaju minutažu, da budu spremni i u optimalnoj formi. Kadar je taj koji je, utakmica je puno, nadam se da ćemo u Europskoj ligi proći dalje. Uskoro kreće ritam srijeda - nedjelja koji bi trebao potrajati ako budemo dobri. Bit će prilike za sve - kaže Tudor.

Borba za trofej?

- Ni jedni ni drugi nećemo biti u top formi jer nije prošlo dovoljno vremena. Nedostajat će nam tjedan, dva rada. Kako god to zvučalo čudno, rad i prijateljske utakmice su jedno, a službene su nešto drugo. Mi smo znatiželjni da vidimo plodove rada, vjerojatno neće biti ni svi igrači na 100%, ali igrajući sve utakmice i treninge ne može se vidjeti prava slika. Ona će se vidjeti tek kad se momčad osvježi i uđe u natjecateljski ritam.

- Svi ćemo se složiti da će ovo biti jako prvenstvo, ali ne što se tiče borbe za prvaka. To može vidjeti i laik. To će biti borba za ostalo. Mi smo napravili velike iskorake, no ne kao Split i Rijeka. Iako smo mi nekako iza što se tiče kadra, mi ćemo itekako biti aktivni i skupo prodati svoju kožu svakome. Po četiri puta igramo sa svakim i moj zadatak je da Hajduk u svakoj utakmici iskrvari i da se svaka momčad dobro namuči da nam uzme bodove.

Tudor ima priliku ponovno uzeti trofej na Maksimiru.

- Naše šanse rastu jer se igra jedna utakmica. Favorit ne pobjeđuje uvijek, u jednoj utakmici imamo više šansi nego što bismo imali da se igraju dvije. Šteta što igramo u gostima. Superkup na žalost ne daje jednake šanse jer se igra kod jedne momčadi. To s moralne i sportske strane nije korektno, ali tako je u cijelom svijetu. 

Maloča: Dinamo je favorit

Igrali smo jako dobre utakmice, pohvatali smo sustav. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, ali ćemo se uskoro kompletirati. U jednoj je utakmici sve moguće. Dinamo je veliki favorit, imaju novca, kupuju igrače od tri, četiri milijuna eura, no mi idemo po rezultat, rekao je Maloča i komentirao mogući odlazak u Bešiktaš.

- Imam kontakte s puno klubova, tako i Bešiktašem. Ja ću u dogovoru sa zastupnikom odlučiti što je najbolje za moju karijeru i za Hajduk jer su Hajduku novci potrebni. 

Jozinović: Nikome neće biti lako protiv nas

Odradili smo vrlo kvalitetne pripreme, spremni smo za sezonu. Ove godine idemo bez pritiska, pogotovo s puno mladih igrača. Treba biti realan, Dinamo dovodi igrače od dva, tri milijuna eura, Split i Rijeka dovode iskusne i bivše reprezentativce, trebamo i mi biti realni. Ali da nikome neće biti lako protiv nas, neće, mi ćemo dati sve od sebe, rekao je Jozinović.

Hajduk smijenio Jarnija

Robert Jarni smijenjen je s pozicije trenera juniora. Umjesto njega će na klupu Stipe Balajić. Novi direktor omladinske škole bit će Zdravko Marić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe