Obavijesti

Sport

Komentari 10

Hrvatska doznala protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu! Francuska je izabrala Dansku

Hrvatska doznala protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu! Francuska je izabrala Dansku

Hrvatski rukometaši prije mjesec dana plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu, a danas su doznali i protivnike u skupini. To su Španjolska, Njemačka, Švedska, Japan i Slovenija

Hrvatski rukometaši razočarali su u siječnju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj gdje su bili 11. Navijači su bili pesimistični uoči kvalifikacija za Olimpijske igre, igra i atmosfera u našoj reprezentaciji nisu ulijevali optimizam, ali onda se HRS odlučio na potez koji je iznenadio mnoge. Angažirali su prvog stranca u povijesti hrvatske reprezentacije, Islanđanina Dagura Sigurdssona, platili ga masno, ali višestruko se isplatilo!

Pokretanje videa...

trening rukometaša 02:48

Hrvatska je nakon samo nekoliko treninga djelovala čvršće, lepršavije i s puno više samopouzdanja, a naši rukometaši otpuhali su konkurenciju u Hannoveru i plasirali se na Olimpijske igre u Parizu. Sve je to u kratkom roku donio Sigurdsson koji je preporodio našu reprezentaciju.

Francuzi birali u kojoj će grupi igrati

Croatia - Austria

Mnogi vjeruju da s njim možemo daleko u Parizu, a sada smo doznali s kim ćemo igrati u grupnoj fazi. Dopala nas je skupina A u kojoj su Španjolska, Njemačka, Slovenija, Švedska i Japan! Naši reprezentativci izbjegli su svjetske prvake Dance, kao i domaćina, aktualnog europskog i olimpijskog prvaka Francusku koja je pri kraju ždrijeba imala privilegiju birati grupu! Na kraju su se odlučili za skupinu B u kojoj su Danska, Norveška, Mađarska, Egipat i Argentina.

Croatia - Algeria

Četiri reprezentacije iz svake skupine prolaze u četvrtfinale pa će dvije pobjede biti vrlo vjerojatno dovoljne za plasman dalje. Osokoljena sjajnim predstavama pod novim izbornikom, Hrvatska se s razlogom nada velikom rezultatu, a dojma smo da naši rukometaši mogu parirati bilo kome u skupini.

Španjolce smo razbili na otvaranju Eura u siječnju, dok smo Nijemce pobijedili također na istom prvenstvu, kao i prije mjesec dana u Hannoveru u kvalifikacijama za OI. Japance pamtimo po remiju otprije tri godine na SP-u kada ih je vodio Sigurdsson.

Germany - Croatia

Protiv Švedske nismo igrali čak pet godina. Na SP-u 2019. godine pobijedili su nas u utakmici za peto mjesto, a godinu dana ranije srušili nas u krcatoj Spaladium Areni i tako praktički upropastili put prema polufinalu. Na kraju smo se zadovoljili tek petim mjestom.

Što se tiče Slovenije, prethodnih godina susretali smo se u prijateljskim utakmicama, a posljednja natjecateljska bila je prije osam godina na SP-u u Francuskoj. Vodili smo osam razlike u utakmici za treće mjesto i plovili prema bronci, ali onda se dogodio fijasko koji je teško opisati. Naši rukometaši prosuli su sve u završnici i ostali bez medalje.

Hrvatska rukometna reprezentacija će u Parizu šesti put sudjelovati na olimpijskim igrama. Do sada je osvojila dva zlata, 1996. u Atlanti, te 2004. u Ateni. U Londonu 2012. je bila treća, četiri godine prije u Pekingu četvrta, dok je u Rio de Janeiru 2016. zapela u četvrtfinalu. Na posljednjim OI u Tokiju, te u Sydneyju 2000. hrvatska rukometna vrsta nije nastupila.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ZAVRŠIO JE ŽDRIJEB

Završio je ždrijeb, Francuzi su odabrali skupinu B, a to znači da nama ide Slovenija!

Skupina A: Španjolska, Hrvatska, Njemačka, Slovenija, Švedska, Argentina

Skupina B: Danska, Norveška, Mađarska, Francuska, Egipat, Japan 

ŽDRIJEB

Doznali smo u kojoj skupini će igrati Hrvatska. Protivnici u Parizu bit će nam Španjolska, Njemačka, Švedska i Argentina, a za pet minuta doznat ćemo i posljednjeg suparnika. Francuzi kao domaćini imaju pravo biranja u kojoj skupini će igrati. 

ŽDRIJEB ZA RUKOMETAŠE

Počeo je ždrijeb za rukometaše, uskoro ćemo doznati u kojoj skupini će igrati Hrvatska. Dvije skupine imat će po šest reprezentacija. 

Kuglice će izvlačiti proslavljena francuska rukometašica Siraba Dembele Pavlović.

Skupina A: Španjolska, Hrvatska, Njemačka, Švedska, Argentina

Skupina B: Danska, Norveška, Mađarska, Egipat, Japan 

ŽDRIJEB ZA RUKOMETAŠICE

Doznali smo skupine u ženskoj konkurenciji:

Skupina A: Norveška, Njemačka, Slovenija, Švedska Danska, Južna Koreja

Skupina B: Mađarska, Nizozemska, Španjolska, Francuska, Brazil, Angola

POČEO JE ŽDRIJEB

Počela je ceremonija u Parizu. Možete ju pratiti OVDJE 

Prvo će se izvlačiti reprezentacije u ženskoj konkurenciji. Nažalost, tu nema Hrvatske. 

Komentari 10