Obavijesti

Sport

Komentari 19

Pravda za sve: Lesnar i Jones dobili godinu dana suspenzije!

Pravda za sve: Lesnar i Jones dobili godinu dana suspenzije!
1

Oba su pala! Zvijezde MMA svijeta Brock Lesnar i Jon Jones dobili su po godinu dana suspenzije zbog korištenja dopinga. Obojica će se u oktogon moći vratiti na ljeto iduće godine

VIDEO

Atletska komisija Nevade (NAC) u četvrtak je presudila - Brock Lesnar (39) je suspendiran sljedećih godinu dana i mora platiti 250 tisuća dolara zbog korištenja dopinga. Podsjećamo, Lesnar je pao na dva doping testa prilikom pobjede nad Markom Huntom na UFC-u 200.

Hunt je tada bio izvan sebe. Javno je, putem društvenih mreža, otvoreno kritizirao UFC. Nezadovoljstvo je iskazivao potencijalnim tužbama jer nije mogao prijeći preko poraza od dopingiranog borca. Pojavom ove vijesti sigurno slavi i likuje.

U dodatku suspenziji, Lesnar je pristao na nagodbu i platit će 250 tisuća dolara generalnom pravnom uredu Nevade, a njegova pobjeda protiv Hunta proglasit će se "no contestom".

Lesnar je dva puta bio pozitivan na hidroksi-klomifen - prvi put na USADA-inom testiranju 28. lipnja, a zatim i na sam dan borbe 9. srpnja. Tada je zaradio rekordnih 2,5 milijuna dolara za jednu borbu, a 250 tisuća dolara ekvivalent je iznosu 10 posto od ukupne zarade te večeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lesnar je bivši svjetski prvak UFC-ove teške kategorije, a trenutno je zvijezda profesionalnog američkog hrvanja (WWE). Suspenzija mu istječe u srpnju 2017. godine.

I Jon Jones je pao

Ovaj slučaj uvelike se podudara s onim Brocka Lesnara stoga ne treba čuditi što je NAC i Jonu Jonesu dodijelio godinu dana suspenzije. Jedan od najdominantnijih MMA boraca ikada bio je pozitivan na klomifen i letrozol uoči borbe s Danielom Cormierom, također na UFC-u 200.

Njegov odvjetnik pokušao je opravdati situaciju korištenjem tablete za poboljšanje seksualne učinkovitosti. Međutim, takva priča nije prošla na sudu i Jones će ispaštati zbog dopinga.

Amerikanac se zadnji put borio na UFC-u 197 kada je pobijedio Ovincea St. Preuxa u borbi za interim naslov poluteške kategorije. UFC mu je ubrzo nakon pada na doping testu oduzeo pojas. Suspenzija mu istječe 6. srpnja 2017. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu