Obavijesti

Sport

Komentari 0

Praznovjerni Gattuso: U press centru razmještao novinare...

Praznovjerni Gattuso: U press centru razmještao novinare...
2

"Alo, vas dvojica... 'Ajmo odmah na mjesta na kojima inače sjedite! Nemojte mi sad kad nas je napokon krenulo ništa mijenjati. Ne počinji sa press-konferencijom dok ja ovdje ne dovedem stvari u red"

VIDEO

Veliki Milan već je godinama i u Serie A i u Europi daleko ispod svojeg ugleda. Od studenoga 2017. puno se toga lomi preko leđa šefa struke, nekad legendarnog veznjak-fajtera Gennara Gattusa premda on ama baš ničime nije pridonio padu Rossonera.

Čovjek radi s materijalom koji mu stave na raspolaganje. Zadnjih mjeseci kontroverze oko klupske vrhuške su se malo smirile, Milan je u pet utakmica triput pobijedio, a dvaput remizirao i Gattuso, kad je napokon doživio mjesec dana bez poraza, ne želi nikakvu promjenu rutine.

Uvijek je bio praznovjeran, ali sad je toj praznovjernosti dodao gas. Sad je počeo: premještati novinare po press-centru!

FILE PHOTO: Italian Super Cup - Juventus v AC Milan

Dvojica kolega došli su na današnju press-konferenciju (povodom sutrašnjeg gostovanja u Bergamu) nešto kasnije nego inače pa, da ne hodaju pred kamerama, sjeli na prva slobodna mjesta. Trener Milana kao igrač nije imao bogzna kakav pregled igre, ali tu je 'preformaciju' - odmah primijetio.

- 'Alo, vas dvojica... 'Ajmo odmah na mjesta na kojima inače sjedite! Nemojte mi sad kad nas je napokon krenulo ništa mijenjati. Ne počinji sa press-konferencijom dok ja ovdje ne dovedem stvari u red - "vikao" je žestoki, ali dobroćudni Gattuso koji je zbog stila igre (a i naravi) odavno dobio nadimak Ringhio... Režonja!

Novinarima je već znao 'prigovarati' ako bi netko, nakon Milanovog trijumfa, promijenio boju košulje ili kravate koju obično nosi. Prošle sezone je poslije pobjede nad Interom u Kupu na baš svakom treningu momčad izvodio na onaj isti pomoćni teren na kojem su trenirali prije te pobjede. I uvijek u istom terminu, od 18:00 premda je bilo zimsko doba i ekipa mu se smrzavala! Ove sezone, od pobjede u Genovi stalno na travnjaku prati zagrijavanje momčadi iako je prije u to vrijeme godinama uvijek bio u svlačionici.

Već je legendarno Ivaniševićevo ritualno gledanje Teletubbiesa, nošenje istih čarapa i korištenje istog pisoara u ljeto osvajanja Wimbledona. A ako ste slučajno sa Elvisom Scorijom razgovarali npr. 27 minuta večer prije nego što je njegova momčad pobijedila, budite sigurni da ćete večer prije sljedeće utakmice opet razgovarati ravno tih jednakih 27 minuta pa makar iscrpili i zadnju moguću temu.

Sport je predivni dio i zapravo paradigma života samog. Pa je tako i praznovjerje, kao dio života, sastavni dio sporta. Utoliko simpatičniji kad su u pitanju osebujne 'njuške' kao Režonja Rino Gattuso.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka