Obavijesti

Sport

Komentari 46

Livi: Zagrebu smo dali ono što su Vatreni ljetos dali Hrvatskoj

Livi: Zagrebu smo dali ono što su Vatreni ljetos dali Hrvatskoj
1

Dinamo u četvrtak u Europskoj ligi dočekuje Spartak iz Trnave. Pobjedom će sigurno osigurati europsko proljeće, ali trebao bi im za to biti dovoljan i osvojeni bod. Ulaznice su planule i modri će imati podršku 20 tisuća ljudi

VIDEO

U četvrtak će Maksimir gorjeti.

Dinamo ima priliku prvi puta nakon 1970. godine dočekati proljeće u Europi, a za to bi im trebao biti dovoljan i osvojeni bod protiv Spartaka iz Trnave. Sve ulaznice su rasprodane i Nenada Bjelicu i njegove dečke će od 21 sat bodriti oko 20 tisuća ljudi.

Maksimir je rasprodan! Otišle i zadnje karte u subotu ujutro...
Maksimir je rasprodan! Otišle i zadnje karte u subotu ujutro...

Petković: Idemo hladne glave i vrućeg srca!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekivali smo takvu navalu, ipak radimo nešto što se već 48 godina nije dogodilo. Nije ni sad, ali na pravom smo putu i radimo i stvaramo takvu atmosferu oko sebe. Pokušali smo nabaviti jako puno ulaznica za prijatelje i poznanike - rekao je okupljenim novinarima Bruno Petković.

- Pripremali smo se na pobjedu, nismo još uvijek gledali protivnike iako treneri i analitičari jesu. Ulazimo s maksimalnim samopouzdanjem. Pritisak se može osjetiti u svakoj utakmici. Moramo pristupiti čiste i hladne glave i vrućeg srca. Maksimalno agresivno i bez ikakvih kalkulacija i ne gledati na jedan bod - dodao je Petković kojieg Nenad Bjelica u napadu rotira s Gavranovićem i Budimirom. 

- Pozitivna je ta rotacija među nama trojicom, svi smo zadovoljni minutažom. Tko god da je odigrao dosad, odigrao je jako dobro. Nema prostora žaliti za ičim.

Ademi: Vrhunac moje karijere...

- Pobijedimo li ovu utakmicu, to će biti vrhunac moje karijere. Blizu smo, čekamo taj četvrtak, čekamo da to počne. Naravno da je to teško dočekati, adrenalin je prevelik, ali svi smo koncentrirani na to. Svi se pitaju kako je to moguće da 48 godina nismo prezimili, sad je prilika i moramo je iskoristiti. Nakon dvije teške godine sad prolazim nešto bolje. Pritisak zbog ulaznica je velik, mnogo poziva... Pomogao sam koliko sam mogao prijateljima i najbližima. Traži se karta više, a odavno to nismo vidjeli na Maksimiru - rekao je kapetan Arijan Ademi.

- Nadam se da će sve dobro proći. Velika je ovo utakmica za nas i za cijeli Zagreb. Donijeli smo novu energiju u grad, kao što je Hrvatska donijela cijeloj državi. Nakon Fenerbahčea smo postali svjesni da možemo napraviti dobar rezultat - dodao je Dominik Livaković.

Gavranović: Opasni su, ali uz podršku navijača idemo po tri boda

- Očekivanja su velika, možemo napraviti nešto što mnogi prije nas nisu uspjeli. Oni su pokazali i tamo da mogu biti opasni u kontrama, pa ne bi imali tri boda da nisu opasni. Mi igramo doma, favoriti smo i želimo to i pokazati. Dogodilo se par utakmica u kojima u prvom poluvremenu nismo izgledali dobro pa smo se kasnije morali vaditi... Moramo na početku pokazati da želimo sva tri boda. Na sjeveru neće biti navijača, ali siguran sam da će biti dobra atmosfera - poručio je Mario Gavranović i dodao:

- Svaka utakmica je donijela sve više samopouzdanja. Već od prve utakmice u grupi smo pokazali da možemo igrati dobar nogomet. Svi ovdje vjeruju da možemo i moramo taj korak napraviti.

Hajrović: Nisu bolji od nas, kad gori grad, gorimo i mi!

- Za nas to nije neki pritisak, mi idemo na ovu utakmicu kao i u svaku drugu. Idemo po tri boda i da se upišemo u povijest. Stadion će biti pun, atmosfera dobra i to nam daje dodatnu motivaciju. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Ne znam čime nas oni mogu iznenaditi. Ne vidim da su bolji od nas. Ako gori grad, onda i mi gorimo. Svi to želimo - smatra Izet Hajrović.

Uspjet ćete ono što nisu Modrić, Mandžukić, Eduardo, Vrsaljko, Brozović...

- Uh, to je velika stvar, to su svjetske zvijezde i vrhunski igrači. Mi sada igramo i za njih, pa neka i svi oni budu ponosni na rezultate ovog Dinama i činjenicu da će njihov bivši klub napokon prezimiti u Europi.

Drugi ste strijelac Europske lige, ima li još municije u ljevici?

- Za nešto ovako mora biti, ali to nam je ipak svima najmanje bitno, tko će zabiti ili asistirati.

Gojak će pretrčati teren ako zabije, Olmu stižu tata i brat 

Amer Gojak osim što igra sjajno i zaradio je poziv Roberta Prosinečkog u reprezentaciju BiH, oduševio je i proslavom gola u Osijeku. Nakon što je Gavranović zabio, Gojak je skakutao oko bunta suigrača kao da pleše kan-kan!

- Ne znam što mi je bilo, samo mi je tako došlo. Ali ako zabijem u četvrtak, tako ću opet trčati po cijelom terenu!

- Čeka nas teška utakmica, očekujemo pun Maksimir i to nam je dodatna motivacija. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu i za navijače. Tata i brat iz Španjolske stižu na utakmicu - dodao je Dani Olmo.

Potres u Dinamu! Maknuli su Svetinu zbog Zdravka Mamića?
Potres u Dinamu! Maknuli su Svetinu zbog Zdravka Mamića?

Nitko od igrača Dinama nije želio komentirati potres koji se jučer dogodio u klubu i otkaz Tomislavu Svetini, modri su poručili kako uoči utakmice sezone misle samo na nogomet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...