Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kad ode prednji križni: Pjaca se vratio, neki su završili karijeru

Kad ode prednji križni: Pjaca se vratio, neki su završili karijeru
1

Nikola Moro ozlijedio se na utakmici mlade reprezentacije. Pukao mu je prednji križni ligament, a prve prognoze su barem šest mjeseci bez nogometa. Zbog iste ozljede Pršo je morao ranije završiti karijeru

VIDEO

Vidjelo se odmah da nije dobro. Nikola Moro nije igrač koji glumata, po kriku koji je ledio krv u žilama, znali smo da ga na terenu nećemo gledati neko vrijeme. Crne prognoze potvrdila je magnetska rezonancija - pukao je prednji križni ligament.

Kraj sezone

Mladi Dinamov veznjak ozlijedio se na utakmici U-21 reprezentacije protiv Moldavije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je u duelu s kapetanom gostiju, koji mu je pao na lijevu nogu.

Koljeno se zarotiralo prema unutra, nije Moro uopće mogao stati na nogu, iznijeli su ga s terena, a prve prognoze su - šest mjeseci bez nogometa. Najmanje.

Prevedeno, kraj sezone za Nikolu.

Stravična ozljeda! Nikoli Mori pukli prednji križni ligamenti...
Stravična ozljeda! Nikoli Mori pukli prednji križni ligamenti...

Za neke i kraj karijere

Puknuće prednjeg ili stražnjeg križnog ligamenta vjerojatno je najgori scenarij za nogometaša. Operacija je u tom slučaju obavezna, a oporavak je od šest mjeseci do godinu dana. Ali kod nekih igrača nakon takve ozljede koljeno više nikad nije isto.

Postoji vjerojatno i 'blokada' u glavi nakon takvih ozljeda što je normalna stvar. 

Dado Pršo imao je istu ozljedu, Rangersi su mu nudili novi ugovor, ali bio je svjestan da više ne može i morao je prekinuti karijeru. Još je svjež slučaj Marka Pjace, koji se prošle godine ozlijedio na onoj nebitnoj i nepotrebnoj prijateljskoj utakmici u Estoniji.

Marku je također pukao prednji križni ligament, vratio se nakon 8 mjeseci.

 

Bokšić je propustio Francusku

Mario Stanić sigurno pamti 1997. godinu, kad je uoči kvalifikacijskih utakmica za SP protiv Danske i Slovenije ozlijedio koljeno i to protiv niželigaša na Braču, u pripremnoj utakmici, nakon što mu je golman nesretno pao na nogu.

- Na utakmici protiv Gruzije u Splitu prišao mi je čovjek, pružio ruku i rekao: ‘Mario, ja sam golman koji te ozlijedio u Postirama 1996. Oprosti’ - otkrio je nedavno Stanić.

Nekoliko mjeseci kasnije prednji križni ligament otišao je i Alenu Bokšiću koji je zbog toga propustio SP u Francuskoj 1998. godine. Doma je ostao i Stjepan Tomas kojem je prednji križni ligament pukao na treningu reprezentacije.

Ivica Olić u karijeri je imao dosta problema s ozljedama, ali najgore je bilo kad je 2005. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Brazila na Poljudu, ozlijedio koljeno. Opet je u pitanju bio prednji križni ligament i Ole nije bilo devet mjeseci na travnjacima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener